Savuinen pataattikeitto

Savuinen pataattikeitto © Hanna Stolt

Savuinen pataattikeitto

Minun äiti otti ja pyöräytti tällaisen kermaisen pehmeän, savuisen pataattikeiton. Aika toimiva juttu tuo pataatti ja savunmaku. Suosittelen kokeilemaan. Ohjeen idea lähti Pirkka-lehden numerosta 9/2012, mutta tämä versio on aika kaukana siitä alkuperäisestä :)

 • 2 isoa pataattia
 • 2 sipulia
 • 3 valkosipulinkynttä
 • oliiviöljyä
 • 4 dl vettä
 • n. 180 g savusulatejuustoa
 • n. 180 g tavallista sulatejuustoa
 • 4 dl kermaa
 • suolaa
 • mustapippuria
 • basilikaa (kuivattua tai tuoretta hienonnettuna)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne rasvassa kattilan pohjalla. Kuori pataatit ja paloittele ne. Lisää pataatin palat sekä vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes pataatti on kypsynyt pehmeäksi.

Soseuta keitto. Liuota sitten joukkoon sulatejuusto ja kiehauta keitto. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Hasselpähkinämousse © Hanna StoltCupcake inspiration

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje