Savuinen mustikkakukko

Mustikkakukko © Hanna Stolt

Mustikkakukko

Tätä ohjetta siskoni hehkutti joka suuntaan nimikkeellä “mustikkarättänä”. Ostimme tätä jälkiruokaa varten riihiruisjauhoja kun niitä kerran sai luomuna ja kuulosti hirmu hyvältä – jotenkin perinteisesti valmistetulta ruisjauholta. Se mikä jauhoissa yllätti oli todella vahva savun maku ja tuoksu. Maku jäi jälkkäriin myös paistamisen jälkeen ja valitettavasti se ei ollut ihan napakymppi mustikan kanssa. Riihiruisjauhot sen sijaan sopisivat varmaan aivan täydellisesti lohesta tai muusta kalasta valmistetun kukon kanssa. Tee siis tämä jälkiruoka tavallisista ruisjauhoista ilman savunmakua :)

Ohje löytyi Valion reseptipalvelusta, paikka jonka olin jo välillä ehtinyt unohtaa. Valiolla on kuitenkin hyvä reseptipankki jota voi hyödyntää eikä oikeasti kannata unohtaa.

  • 200 g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 3 1/4 dl ruisjauhoja
  • 3/4 tl leivinjauhetta

täyte

  • 8 dl / 400 g pakastemustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl perunajauhoja

tarjoiluun

  • kermavaahtoa / vaniljajäätelöä / vaniljakastiketta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.

Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (Ø 18 – 20 cm) pohjalle ja reunoille 3 – 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi (en oikeasti jaksanut nähdä tätä vaivaa vaan taputtelin taikinasta kannen käsin. Ihan hyvin meni tämä laiskan naisen versiokin).

Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Aseta kansi päälle.

Paista 200°:ssa n. 40 min.

Tarjoa lämpimänä kermavaahdon / vaniljajäden tai vaniljakastikkeen kera.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Helen Noakes & Meri Mort | Gurmee.netHasselpähkinämousse © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje