Puolukka-vispipuuro

Puolukka-vispipuuro © Hanna Stolt

Puolukka-vispipuuro

Tänään löysin lähikaupasta pussin Farinan karkeaa riisijauhoa. Sen takaa löytyi kivan kuuloisia ohjeita ja päätin ottaa riisijauhot kokeiluun. En ole tainnut koskaan ennen riisijauhoista mitään valmistaakaan, mutta ensimmäinen kokeilu ainakin meni ihan putkeen. Tein [suunilleen] pussin takana olleen ohjeen mukaan puolukka-vispipuuroa ja jestas, että maistui perinteinen herkku hyvältä. Tein puurosta myös oman sovelluksensa meidän tytölle ja ensimmäistä kertaa löytyi puuro josta tyttö piti heti ensimmäisellä maistamisella. Alla molemmat ohjeet – molemmat ovat pienin muunnoksin alkuperäisestä.

  • 1 l vettä
  • 3,5 dl puolukoita
  • 2 dl karkeita riisijauhoja
  • 0,6 dl sokeria

Keitä puolukoita vedessä 10 min. Soseuta sitten puolukat keitinveteen mahdollisimman hyvin. Vispaa sitten joukkoon jauhot. Keitä vielä 10-15 min. * Mausta sokerilla, anna jäähtyä ja vatkaa vaahdoksi.

Tarjoile esim. sokerin / agavesiirapin ja maidon kera.

*) Jos haluat tehdä tästä vauvalle ruokaa, ota tässä kohtaa kauhallinen tai pari sivuun. Sekoita joukkoon äidinmaitoa / korviketta / maitoa ennen tarjoilua. Otin itse puuroa talteen reilummin ja sitten syötin osan siitä maitoon sekoitettuna, näin puuroa voi syöttää useammankin kerran ilman että joutuu joka kerta keittämään uudet puurot.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Helen Noakes & Meri Mort | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje