Mureketäytteinen kuha ja juuressalaatti

Mureketäytteinen kuha ja juuressalaatti © Hanna Stolt

Mureketäytteinen kuha ja juuressalaatti

Äiti teki mielettömän hyviä kuharullia ja minä valmisin juuressalaatin niiden kylkeen. Juuressalaatti oli ihan ok, mutta nuo rullat… ah… Niin hyviä ja tuota kastiketta ei vaan saa unohtaa niiden lisukkeista! Kalarullien ohje on kirjasta Herkutellaan kalalla – maukkaita kala- ja äyriäisruokia. Ohje on alunperin nimellä “mureketäytteinen punakampela” mutta sopii kuhan kanssa mainiosti. Alla oleva ohje kalarulliin on äitini muunnelma alkuperäisestä. (Äidin kommentteja: Täytettä riittää hyvin puolikaskin annos joten voit joko tehdä yhden satsin useammalle hengelle tai kokeilla tehdä tuon vähän pienempänä. Täytteestä tosin voi tehdä vaikka mitä hyvää muutakin joten ei se hukkaan mene. Liemi puolestaan kannatta tehdä tuplana, muuten sitä tulee turhan vähän.)

Juuressalaatin ohje löytyi (ta ta daa!) Elle mat & vin -lehden numerosta juli-aug, nr 6 2012. Mahtava lehti :)

Mureketäytteinen kuha

4 annosta

 • 400 g kuhafileetä
 • 300 g katkarapuja
 • 1 mm suolaa
 • 1 munankeltuainen
 • 1 dl kermaa
 • tilliä
 • sitruunapippuria

liemi

 • 2 dl vettä / kuivaa valkoviiniä
 • 0,5 sipulia silputtuna
 • 1 tl valkoviinietikkaa
 • suolaa, pippuria

kastike

 • 0,5 sipulia
 • 1 porkkana
 • 1 pala purjoa
 • katkaravunkuoret (äiti käytti näiden sijaan n. 50 g katkarapuja)
 • 1 rkl voita
 • 1 rkl tomaattisosetta
 • 1 dl kuivaa valkoviiniä
 • 2 dl kermaa
 • 1 dl ranskankermaa
 • cayennepippuria

Huuhdo kalafileet. Kuori katkaravut, säästä kuoret.

Jauha katkaravut ja yksi kalafilee monitoimikoneessa. Lisää vähän suolaa, munankeltuainen ja kerma. Jauha vielä vähän.

Keitä liemiaineksia pari minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli, porkkana ja purjo. Käristä niitä yhdessä katkaravunkuorien kanssa rasvassa kattilassa. Lisää tomaattisose, viini ja kerma. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. 20 min. Siivilöi se ja kaada takaisin kattilaan. Lisää ranskankerma ja anna kiehahtaa.

Levitä kalafileet nahkapuoli ylöspäin. Nosta kullekin fileelle n. 2 rkl mureketta. Kääri rullalle pääpuolesta alkaen, niin että ulommaiseksi jää pyrstöpää. Jätä se alimmaiseksi, kun nostat rullat laakeaan kattilaan. Kaada liemi päälle. Hauduta kannen alla 7-10 min, tai kunnes kalan liha on vaaleaa ja läpikuultamatonta.

Paahdettu kukkakaali ja juuressalaatti

6 hengelle

 • 1 pieni kukkakaali
 • 4 porkkanaa
 • 2 palsternakkaa
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 tl rouhittua suolaa
 • pippuria
 • 1 sitruunan kuori ja mehu
 • 1 punasipuli
 • 1 granaattiomena
 • 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
 • 1 dl saksanpähkinöitä

Paloittele juurekset ja laita uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle oliiviöljyä, rouhi joukkoon suolaa ja pippuria. Raasta sitruunankuori ja puserra sitruunamehu, lisää ne sitten vihannesten päälle. Sekoita vähän. Paista uunissa 200°:ssa n. 15 min. Lohko sipuli ja nostele vihannesten päälle kun salaatti on ollut uunissa 10 min.

Kaavi granaattiomenansiemenet ja lisää ne salaatin sekaan. Hienonna persilja ja pähkinät karkeasti, ripottele ne sitten salaatin päälle.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Vadillinen rahkaa © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje