Mantelimaito

Mantelimaito © Hanna Stolt

Mantelimaito

Mantelimaito ja makuvedet © Hanna Stolt

Mantelimaito ja makuvedet jääkaapissa

Olen jo hyvän aikaa halunnut kokeilla erilaisia mantelimaitoruokia (smoothie, erilaisia jälkiruokia, vauvanruokiin…), mutta koska olen jonkin asteinen ruokanatsi, olen syynännyt kaikki mahdolliset mantelimaito purkit kaupassa ja pettynyt joka kerta. Niissä on joka ikisessä jotain makeutusaineita ynnä muita ylimääräisiä mömmöjä. Tästä johtuen olinkin onneni kukkuloilla kun bongasin Avaruusasemalta – yhdestä suosikkiblogeistani – tämän mantelimaidon ohjeen. Maito ei ole välttämättä kauhean nopea valmistaa sinänsä, mutta ei se kyllä vaikeatakaan ole. Maku on todella hyvä minun mielestäni ja sen makeutta sekä makua ylipäänsä voi hyvin säätää taateleilla sekä vaniljalla.

Mantelimaidosta tuli jotenkin kermaisen pehmeää, mausta tuli mieleen mantelimassa tai marsipaani tosin ei liian vahvasti. Mantelimaito on loistava korvike niille jotka eivät voi tai halua tavallista maitoa kuluttaa. Valmis maito säilyy kylmässä muutaman päivän joten sitä ei kannata litratolkulla valmistaa säilöön.

n. 1 litra

  • 3-4 dl manteleita
  • vettä liottamiseen
  • 1 l vettä
  • n. 1 tl aitoa vaniljaa
  • 5 taatelia ilman kiviä

Liota manteleita yön yli vedessä jääkaapissa. Kaada liotusvesi pois ja huuhtele mantelit. Laita mantelit blenderiin ja kaada päälle noin 4 dl vettä. Blendaa sileäksi massaksi, lisää joukkoon taatelit ja vanilja sekä loput vedet.

Suodata mantelimaito massasta joko pähkinämaitopussin avulla tai tiheän siivilän lävitse. Käytin tähän hätään tavallista siivilää jonka sisään laitoin vielä juustokangasta, jotta sain siivilöityä maidon kunnolla. Avaruusasemalla suositeltiin kangaspussia ja se näyttikin kuvien perusteella todella näppärältä joten lisään tuon omalle ostoslistalle. Suosittelen muutenkin tutustumaan tuohon alkuperäiseen postaukseen, siellä on aivan upeita kuvia!

Säilytä valmis maito jääkaapissa.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

Vaniljainen kirsikkahillo © Hanna StoltParas-ikinä-punajuurikeitto © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje