Kookosjäätelö

Kookosjäätelö © Hanna Stolt

Kookosjäätelö

Taas tulee jäätelöohjetta. Tämän ohjeen alkuperäinen muoto löytyi Krupsin jäätelökoneen ohjekirjasesta. Alla oleva ohje on oma versioni alkuperäisestä ja tällä ohjeella saatkin aikaan ihanan pehmeää kookosjäätelöä jossa on juuri sopivasti kookoksen makua.

  • 2,5 dl täysmaitoa
  • 150 g sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4,5 dl kuohukermaa
  • 40 g Bionan Creamed Coconut -tahnaa
  • vajaa 1 tl vaniljauutetta

Sekoita maito, munat ja sokeri pienessä kattilassa. Lämmitä seosta pienellä lämmöllä ja sekoita kunnes se alkaa jähmettyä ja muuttua ohueksi kermamunakastikkeeksi. Seos ei saa kiehua [tai se alkaa maistua ja haista munakokkelille].

Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöön ja lisää kookos, kuohukerma ja vaniljauute. Bionan creamed coconut -tahnaa käyttäessä se kannattaa puristaa kaikki yhteen kippoon ja sekoittaa kookosmalto ja rasva kunnolla sekaisin ennen mittaamista. Sekoita koko ajan.

Hyydytä jäätelökoneessa koneen ohjeen mukaan.

Laita jäätelö pakastimeen vähintään 12 tunniksi ennen tarjoilua.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Perunasalaatti © Hanna StoltPääruoka © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje