Tomaattikastike pastalle

Tomaattikastike pastalle © Hanna Stolt

Tomaattikastike pastalle

Kalle teki meille tänään herkullista tomaattikastiketta täysjyväspelttipastan kylkeen. Kolusimme vihanneshyllyjä kaupassa tänään niin ahkerina, että ruuasta tulikin ihana kaikkine tuoreyrtteineen ym. Onneksi jäi tarvikkeita myös huomiselle.

 • 1 prk tomaattimurskaa
 • 3 kevätsipulia
 • 2 tuoretta valkosipulinkynttä
 • 0,5 dl kuivattua suppilovahveroa
 • 0,5 kesäkurpitsa
 • 2 porkkanaa
 • kourallinen tuoreita basilikan lehtiä*
 • puoli kourallista tuoretta meiramia (tuoksuu taivaalliselta!)*
 • kourallinen tuoretta persiljaa*
 • 1 pieni purjo
 • oliiviöljyä
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 2 kuivattua chiliä
 • cayenne
 • paprikajauhetta
 • valkopippuria
 • espelettejauhetta
 • tilkka soijaa
 • provencale-mausteseosta
 • timjamia (kuivattua)
 • parmesanraastetta päälle

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa ohuiksi siivuiksi purjo ja porkkana. Kuullota öljyssä.

Lisää joukkoon tomaattimurska ja kaikki kuivat mausteet (mukaan lukien kuivattu sieni) sekä soija. Tähdellä (*) merkityt lisätään vasta lopussa. Lisää kastikkeeseen vettä kunnes koostumus on oman makusi mukainen. Anna hautua kannen alla hiljalleen ja lisää aina välillä vettä jos kastike meinaa sakeutua liikaa. Tätä kastiketta ei voi hauduttaa liian kauan. Maku vain paranee ajan kanssa. Maistele aina välillä ja lisää mausteita tarvittaessa. Huomioi, että mausteiden maku voi voimistua hauduttamisen aikana joten lisää niitä mieluummin maltillisesti kuin kerralla paljon.

Hieman ennen tarjoilua, leikkaa kesäkurpitsa paloiksi ja kuullota palat öljyssä. Lisää joukkoon tuoreyrtit (*). Lisää tämä seos kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Poista kuivatut chilit kastikkeen joukosta.

Tarjoile parmesan-raasteen kera.

Lilla Chokladfabriken: Strawberry 55% © Hanna Stolt

Lilla Chokladfabriken: Strawberry 55%

Söimme jälkiruoaksi porvoolaisen Lilla Chokladfabrikenin Strawberry 55 % -suklaata. Mielettömän hyvää! Tuossa on taas yksi hyvä paikka missä poiketa jos Porvooseen päin eksyy. Tällaista kunnon suklaata riittää pala tai kaksi jälkiruoaksi.

 

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
 • ulla

  mistä tuota espelettejauhetta voi ostaa Helsingissä?

  • Hanna

   Stockan Herkussa ja Hakaniemen kauppahallin DeliDelissä on ainakin tarttunut silmään. DeliDelillä on myös verkkokauppa mistä voi tilata. Alunperin oli melkoinen metsästäminen. Jos et löydä niin korvaa clilillä ja paprikalla (jauheina). Espelette on vähän tuju paprika minun mielestäni.

Vastaa

Bataatti-porkkanapuuro | Gurmee.netPerunasalaatti © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje