Festfixaren

Festfixaren © Hanna Stolt

Festfixaren

Tämä piirakka on ennenkin komeillut tämän blogin sivuilla. Meillä oli sukua kylässä hiljattain ja sitä varten päätimme tehdä parit tilaisuuteen sopivat piirakat. Filotaikinasta saa todella näyttävät reunat piiraaseen ja maku on juuri kohdillaan. Ainoa mitä piirakan kanssa joutuu pohtimaan on, että miten tätä oikein leikataan tai syödään. Ohje on Elle Mat & Vin -lehdestä (Mars-April Nr 2 2012).

4:lle

  • 200g broccolia
  • 6 arkkia filotaikinaa
  • 50 g sulatettua voita
  • 3 kananmunaa (vatkattua)
  • 1,5 dl kermaa
  • 150 g vuohenjuustoa

Keitä broccoli suolalla maustetussa vedessä pehmeäksi, mutta niin että siihen jää vielä jotain pureskeltavaa. Huuhtele se kylmän veden alla ja kuivaa keittiöpyyhkeen päällä.

Voitele filotaikina-arkit voilla, asettele ne vuokaan limittäin (kannattaa käyttää irtopohjavuokaa) ø 22 cm:n vuokaan. Asettele kuivanut broccoli vuokaan ja kaada vatkattu muna ja kerma päälle. Ripottele vuohenjuusto päälle.

Paista 200°:ssa kunnes muna-kermaseos on hyytynyt ja piiras on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Tähän menee n. 30-40 min. Voit peittää piiraan foliolla jos se alkaa ruskistumaan liikaa ennen kuin munakermaseos on hyytynyt.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Avocadojäätelö © Hanna StoltKahvila Karirannan porkkanakakku © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje