Avocadojäätelö

Avocadojäätelö © Hanna Stolt

Avocadojäätelö

Hankin vihdoinkin kauan kaipailemani jäätelökoneen – juuri sopivasti kesän kuumimmille helteille. Ihan ensimmäisenä päätin kokeilla erästä löytämääni avocadojäätelön ohjetta mukaillen (alla oleva ohje on siis oma versioni alkuperäisestä). Ajattelin, että avocadojäätelö voisi olla “ihan hyvää”, mutta tämähän olikin todellista herkkua. Tästä jäätelöstä tuli samettisen pehmeää ja raikkaan makuista. Tänä aamuna maistelimme samaa herkkua takapihalta poimittujen mustikoiden kera. Namia :)

n. 5 dl valmista jäätelöä

  • 3 keskikypsää avocadoa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 pieni prk crème fraîchea
  • 2 dl kermaa
  • 1 limetin mehu
  • ripaus suolaa

Halkaise avocadot, poista siemenet ja lusikoi hedelmäliha blenderiin tai sopivaan astiaan. Lisää sokeri, crème fraîche, kerma, limetin mehu ja suola. Blendaa tai soseuta sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi ja tasaiseksi seokseksi.

“Jäätelöitä” käyttämäsi jäätelökoneen ohjeiden mukaan. Meillä on nyt sitten OBH Nordican jäätelökone jonka yksi kippo on tilavuudeltaan vähän reilu 3 dl. Jaoin siksi seoksen kahteen kuppiin puoliksi ja kärsimättömänä ihmisenä annoin jäätelökoneen hoitaa toisen puolikkaan ja puisella veitsellä sekoittelin toista kippoa sen 15 min ajan.

Jäätelö oli heti sopivaa syötäväksi. Koostumus oli sellainen soft ice -tyyppinen. Laitoin osan pakastimeen ja parin tunnin päästä koostumus oli minusta ihan optimaalinen. Seuraavan päivänä se olikin sitten jo umpijäässä ja pallojen pyörittelyä varten sai antaa seistä huoneenlämmössä hetken jotta pehmeni  hiukan.

Löysin jo läjän muitakin ihania jäätelöohjeita joten lisää on varmaan tulossa piankin ;)

 

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Halstrattu lohi, sabayonnekastike, peruna-fenkolisalaatti © Hanna StoltFestfixaren © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje