Halstrattu lohi sabayonnekastikkeessa ja peruna-fenkolisalaatti

Halstrattu lohi, sabayonnekastike, peruna-fenkolisalaatti © Hanna Stolt

Halstrattu lohi, sabayonnekastike, peruna-fenkolisalaatti

Tällaisia herkkuja löytyi meidän grillilautaselta aiemmin tällä viikolla. Peruna-fenkolisalaatti oli kivan makuinen ja hienon näköinen lisuke – kastike tekee siitä upean vihreän! Lohen kanssa tarjoiltu sabayonnekastike oli maukas lohen kanssa, mutta voisi maistua vielä paremmin jonkin vaalean kalan kera. Lohen ja kastikkeen ohje on kirjasta Herkutellaan kalalla – maukkaita kala- ja äyriäisruokia (Gummerus). Peruna-fenkolisalaatti sen sijaan löytyi Yhteishyvä ruokalehdestä 5/04.

4 annosta 

 • 4 viipaletta lohifileetä
 • öljyä
 • suolaa, pippuria

Sabayonnekastike

 • 1,5 dl kermaa
 • 1,5 dl kuivaa valkoviiniä
 • 3 munankeltuaista
 • 1 rkl vastapuserrettua sitruunamehua
 • suolaa tai 0,5 kalaliemikuutiota
 • cayennepippuria

Öljyä paistin- tai grillipannu, jossa lohiviipaleet halstrataan, tai voitele viipaleet tilkalla öljyä. Mausta hyvin kevyesti suolalla ja pippurilla. Halstraa pari minuuttia kummaltakin puolen. Lohen on oltava kiinteää ja väriltään hennon vaaleanpunaista. Meidän kokemuksemme mukaan tuohon on hyvä varata n. 20 min.

Sekoita kastikeainekset kattilassa cayennepippuria lukuunottamatta. Kuumenna miedolla lämmöllä vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on paksua ja ilmavaa. Mausta hitusella cayennepippuria.

Kaada hiukan kastiketta kullekin lautaselle tai suurelle tarjoiluvadille. Nosta lohiviipaleet päälle.

Peruna-fenkolisalaatti

6 annosta

 • n. 1 kg perunoita
 • 2 fenkolia

Kastike

 • 2 ruukkua basilikaa
 • 1 dl oliiviöljyä
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 2 rkl valkoviinietikkaa
 • 1 dl parmesaaniraastetta
 • 0,5 tl suolaa
 • 0,5 tl rouhittua mustapippuria

Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Huuhtele fenkolit ja poista niistä kannat. Leikkaa pitkittäin pienemmiksi paloiksi ja keitä eri kattilassa suolalla maustetussa vedessä n. 3-4 min. Valmista kastike sekoittamalla aineet tehosekoittimessa juoksevaksi kastikkeeksi. Leikkaa perunat pienemmiksi paloiksi ja nosta fenkolien kanssa kulhoon. Perunat sopivat mainiosti esim. juuri lohen kanssa tarjottavaksi.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Italialainen broilerikeitto © Hanna StoltAvocadojäätelö © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje