Pinaatti-vuohenjuustosalaatti

Pinaatti-vuohenjuustosalaatti © Hanna Stolt

Pinaatti-vuohenjuustosalaatti

Löysin tämän salaatinohjeen Avaruusasema-blogista. Avaruusasema onkin yksi suursuosikkejani – herkulliset reseptit on aina kuvitettu huikean hienoilla kuvilla. Suosittelen lämpimästi tutustumaan, jos blogi ei vielä ole tuttu. Ohje on alunperin kirjasta A Year at Avoca, mutta alla oleva on Avaruusaseman oma versio. Pohdimme tämän ohjeen tiimoilta seuraavaa: granaattiomenan siemenet olisi helppo vaihtaa myös muuhun, kuten vaikka karpaloihin. Pinjan siemenet ovat ihania salaatissa, mutta tässä voisi käyttää myös muita siemeniä tai pähkinöitä. Kastike olisi ollut huomattavasti enemmän minun mieleeni ilman jeeraa, mutta ongelmahan tässä on lähinnä se, etten vaan yksinkertaisesti pidä tuosta mausteesta.

Tämä salaatti on joka tapauksessa raikas ja ihanan näköinen, kesäinen salaatti jota kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Baby-pinaatti -vuohenjuustosalaatti (4 annosta)

 • 4 suurta kourallista baby-pinaattia
 • 2 kourallista rucolaa
 • 3 keskikokoista porkkanaa
 • 12 tuoretta taatelia
 • 2 kevätsipulia
 • 2 appelsiinia
 • yhden granaattiomenan siemenet
 • 4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
 • 200 g pehmeää vuohenjuustoa
 • kastike:
 • 1 appelsiinin mehu
 • 1/2 sitruunan mehu
 • 1/2 tl jeeraa
 • ripaus kanelia
 • ripaus sokeria
 • 4 rkl extra virgin oliiviöljyä
 • merisuolaa
 • mustapippuria

Aloita paahtamalla pinjansiemenet uunipellillä tai pannulla kullanruskeiksi. Jäähdytä huoneenlämmössä.

Valmista sitten kastike. Purista appelsiinin ja sitruunan mehu pieneen kulhoon, mittaa mausteet ja oliiviöljy mehun joukkoon, mausta rouhimalla sekaan merisuolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin ja aseta sivuun maustumaan siksi aikaa kun valmistat salaatin.

Huuhtele pinaatit sekä rucolat ja kuivaa ne. Pese porkkanat ja leikkaa niistä ohuita lastuja vaikka juustohöylän avulla. Halkaiset taatelit ja poista niistä kivi, voit halutessasi leikata ne vielä pienemmiksi paloiksi. Huuhtele ja pilko kevästsipuli. Kuori appelsiini, palastele lohkoiksi ja leikkaa lohkot kahteen osaan, jotta saat siemenet poistettua. Halkaise granaattiomena ja kerää siemenet talteen.

Kokoa kasvikset ja noin puolet pinjansiemenistä suureen kulhoon ja sekoita salaatinkastikkeen kanssa kevyesti nostelleen. Lisää lopuksi vuohenjuusto käsin palastellen ja loput pinjansiemenet. Tarjoa sellaisenaan tai vaikka grilliruoan kanssa.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Timbaalin etana © Hanna StoltEl Alban ulkoterassi sisäpihalla © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje