Possunpihvit pekonikäärössä

Possunpihvit pekonikäärössä ja sinappikastike © Hanna Stolt

Possunpihvit pekonikäärössä ja sinappikastike

Yhteishyvän Ruoka maailmasta (3/07) löytyi tällainen ohje. Äiti sitä kyllä vähän muunteli, mutta pohja siis tuolta. Todella maukas ruoka!

4:lle

 • 500 g porsaan sisäfilettä
 • 1/4 tl suolaa
 • 1 rkl sinappia
 • 1/4 tl mustapippuria rouheena
 • 170 g pekonia
 • 3 valkosipulinkynttä

Poista fileestä rasva ja leikkaa kahdeksaan viipaleeseen. Mausta palat suolalla, sinapilla, mustapippurilla ja valkosipulilla. Hiero mausteet esim. ihan käsin fileiden pintaan. Kun levität ensin sinapin, tarttuvat loput mausteet hyvin pintaan. Käännä palat leikkauspinta ylöspäin ja kääri sitten siivu pekonia palan ympärille. Siirrä palat uunivuokaan. Kypsennä uunissa 200°:ssa n. 30 min.

Äiti tarjosi näiden kanssa ohra-riisiä (Myllyn Paras) sekä kasviksia. Ohrariisin äiti valmisti ihan paketin ohjeen mukaan, mutta lisäsi siihen rucolapestoa joukkoon, mikä antaa lisukkeelle loistavan vivahteen. Lisäksi tarjolla oli Sinappikastiketta, jonka ohje löytyi kirjasta Suuri kastikekirja (Arthouse).

 • 1 silputtu keltasipuli
 • 2 rkl voita
 • 2 dl kuivaa valkoviiniä
 • 3 rkl ranskalaista sinappia (äidin mielestä parasta tuli Auran sinapilla)
 • 3 dl kuohukermaa
 • suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Kiehauta sipuli voissa ruskistamatta sitä. Lisää viini ja anna kiehua kunens lähes kaikki neste on haihtunut. Sekoita joukkoon sinappi ja kerma. Anna kastikkeen kiehua kokoon kunnes se on sopivan sakeaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Valkosuklaa-mascarponevaahto © Hanna StoltKätketyt raparperit ja jäätelö © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje