Pikapulla

Pikapulla © Hanna Stolt

Pikapulla

Taas tuli tehtyä pikapullaa kun vieraita oli käymässä. Nyt tästä tuli minusta vielä parempaa kuin viimeksi. Luulen, että salaisuus on reilummassa voin käytössä sekä hieman korkeammassa vuoassa joten pullasta jää ihanan mehevää.

1 pikapulla (vuoallinen)

 • 3½ dl vehnäjauhoja
 • reilu 1 dl sokeria
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl jauhettua kardemummaa
 • ½ tl suolaa
 • reilu 2 tl vaniljasokeria
 • 1 muna
 • 2 dl maitoa
 • 75 g 100 – 125 g sulatettua voita

Pinnalle

 • raesokeria
 • rouhittua mantelia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma, suola ja vaniljasokeri kulhossa keskenään. Riko muna ja kaada se maidon ja voisulan kanssa jauhoseoksen päälle. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (halkaisija noin 22 cm tai 20 x 30 cm). Ripottele pinnalle raesokeria ja halutessasi pähkinärouhetta.

Kypsennä uunin keskiosassa noin 15 minuuttia, kunnes pullan pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Vadelmakupit © Hanna StoltTomaatti-chèvre pastakastike © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje