Ravintola Demo, Helsinki

Riesling menu © Hanna Stolt

Riesling menu

Kävimme Kallen kanssa hiljattain Ravintola Demossa Helsingissä. Maistelimme Riesling-menyytä antaumuksella, Kalle testasi myös viinipaketin.Paria viiniä lukuunottamatta viinipaketti osui mielestämme hyvin tarjoiltuihin ruokiin, valitettavasti en saanut ylös viinien nimiä joita ruokien kanssa tarjoiltiin..

Keittiön tervehdys © Hanna Stolt

Keittiön tervehdys

Keittiön tervehdys oli tällainen pieni teelusikallisen kokoinen kala-annos. Silliä, silakkaa tai jotain vastaavaa.. Kalle muisteli että se oli makrillia. Tämä ei valitettavasti ollut minun makuuni ollenkaan. Nätti tervehdys kuitenkin ja Kalle tykkäsi puolestaan kyllä.

Leipälautanen © Hanna Stolt

Leipälautanen

Leipälautasella oli perinteisesti talon omia leipiä.

Parsakeitto © Hanna Stolt

Parsakeitto

Ensimmäinen pöytään kannettu ruoka oli parsakeitto. En ehtinyt ottaa kuvaa alkutilanteesta – keitto nimittäin tarjoiltiin niin, että lautasen pohjalle oli aseteltu pieni taideteos eri ruoka-aineita ja sen päälle sitten kaadettiin keitto. Oikein hyvää oli, joskaan ei välttämättä mikään aivan unohtumaton tai erityinen makuelämys sinänsä. Emme pettyneet kuitenkaan.

Härkätartar © Hanna Stolt

Härkätartar

Seuraavana vuorossa oli härkätartar. Tämä oli todella kauniisti lautaselle aseteltu herkku joka todella oli minun mieleeni.

Pääruoka © Hanna Stolt

Pääruoka

Pääruoaksi tarjoiltiin kuhaa erilaisten höysteiden kera. Mielettömän hyvää! Tästä annoksesta sain idean siihen sitruunamascarponeen siian kanssa. Nuo mustat vähän mädin näköiset pallerot ovat lakritsilla maustettua tapiokaa jos en ihan väärin muista. Veikeää.

Roquefort jälkkäri © Hanna Stolt

Roquefort jälkkäri

Sitten pöytään kannettiin Roquefort-baklava. Tämä oli aika hauska. Suolainen ja makea yhdessä. Vadelmavaahto jota baklavan kanssa tarjoiltiin oli suussa sulavaa.

Unelmien jälkiruoka © Hanna Stolt

Unelmien jälkiruoka

Olen vaan niin jälkiruokaihminen henkeen ja vereen ja tämä raparperijälkiruoka oli … ahh… Tässä annoksessa oli kaikki mitä jälkiruoalta voi odottaa. Aivan täydellinen annos minun mielestä ja rakennettu lautaselle kuin taideteos tämäkin.

Kahviherkut © Hanna Stolt

Kahviherkut

Kahvin kanssa tarjoiltiin vielä pieniä makupaloja.

Kaiken kaikkiaan olimme todella tyytyväisiä Riesling-menyyn, vaikka kokonaisuus ei ehkä ihan parhaille pisteille sinänsä yltänytkään. Demo on minusta edelleen hyvä valinta kun haluaa saada varmuudella hyvää ruokaa suht kohtuulliseen hintaan. Henkilökunta osaa asiansa ja annokset ovat kauniita sekä herkullisia.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Porkkana-kookoskeitto © Hanna StoltParmesan-rosmariinikeksit © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje