Parmesan-rosmariinikeksit

Parmesan-rosmariinikeksit © Hanna Stolt

Parmesan-rosmariinikeksit

Löysin tällaisen ohjeen uudesta Elle Mat & vin -lehdestä (juni-juli 4-5/2012). Nämä ovat ihan mielettömän hyviä! Täydellisiä suolaisia naposteltavia leffailtaan kotona tai välimerellisen aterian alkupalaksi. NAM. Alla olevassa ohjeessa on omat pienet muunnokseni alkuperäisestä.

n. 20 kpl

  • 160 g voita
  • 160 g vehnäjauhoja
  • 60 g parmesanraastetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1,5 tuoreen rosmariinin oksaa

Lämmitä uuni 180 °:een. Sekoita voi, vehnäjauhot ja parmesanraaste sekä suola ja pippuri tasaiseksi taikinaksi. Hienonna tuore rosmariini pieniksi palasiksi ja sekoita taikinaan.

Muotoile taikinasta pieniä pyöreitä kakkusia. Minulla taikina ei juuri pellillä levinnyt joten ensi kerralla teen valmiiksi matalampia. Nyt niistä tuli pallomaisia ja puolivälissä paistoa kävin lastalla painamassa niistä edes vähän littanampia ;)

Paista kakkusia uunissa 15-20 min, kunnes ne saavat kullanruskean pinnan.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Riesling menu © Hanna StoltVadelmakupit © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje