Lohipihvit ja mango-avocadosalaatti

Lohipihvit ja mango-avocadosalaatti © Hanna Stolt

Lohipihvit ja mango-avocadosalaatti

Mango-avocadosalaatti © Hanna Stolt

Mango-avocadosalaatti

Tämä raikas ja herkullinen ohje löytyi Elle mat & vin -lehdestä (mars-april, nr 2 2012). Melko helppotekoinen ja todella hyvä kombo eri makuja. Tästä tuli kerralla meidän kestosuosikki. Viimeksi kun tehtiin tätä, en saanut kunnon kuvaa kun oltiin reissussa ja taustat ja valaistus oli mitä oli. Nyt oli jo paremmin valoa, mutta salaatista puuttuu mango! Kaupasta oli mangot lopussa ja viimeinen joka laarista pelastettiin ostoskoriin paljastui pilaantuneeksi. Mangoa ei kuitenkaan kannata tahallaan jättää pois, se nimittäin sopii tähän annokseen erinomaisesti.

 • 400 g lohifilettä
 • 0,5 sipuli
 • 1 kanamunankeltuainen
 • 0,5 dl kermaa
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 chilipalko
 • 0,5 ruukkua tuoretta korianteria
 • suolaa ja pippuria
 • voita

Mango-avocadosalaatti

 • 1 mango
 • 2 avocadoa
 • 0,5 punasipuli
 • 1 punainen chili
 • n. 70 g sekalaisia salaatteja
 • 1 lime (mehu)
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 tl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä
 • suolaa
 • hyppysellinen sokeria

Nypi lohesta ruodot ja kuutioi se. Laita kala monitoimikoneeseen ja lisää sen joukkoon hienonnettu sipuli, keltuainen, kerma, hienonnettu valkosipuli, chili sekä korianteri. Hienonna kaikki ainekset yleiskoneessa tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee massasta 4 isoa tai 8 pientä pihviä ja paista niitä pannulla voissa n. 4 min per puoli. Lisää suolaa molemmin puolin.

Leikkaa vihannekset ja hedelmät salaattia varten ja nostele ne isolle tarjoiluvadille salaatin kanssa.

Sekoita limetin mehu oliiviöljyn kanssa. Kuori ja puolita valkosipulinkynsi ja anna sen lillua limeöljyn seassa  (näin kastike saa hienovaraisen valkosipulin maun). Sekoita kastikkeen joukkoon hienoksi raastettu inkiväri. Voit halutessasi maustaa hieman suolalla ja sokerilla. Kaada kastike salaatin päälle ja tarjoile vastapaistettujen lohipihvien kera.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Lemon Posset © Hanna StoltChilikatkarapu-avokadosalaatti limekastikkeella © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje