Lemon posset

Lemon Posset © Hanna Stolt

Lemon Posset

Piti kokeilla tällaista. Glorian ruoka & viini -lehdestä (2/2012) löytyi ohje Lemon Possetin tekoon. Koska me nyt yritetään vältellä sitä sokeria, niin päätin tehdä tämän LCHF-versiona ja makeuttaa vaniljalla/stevialla. Tosi yksinkertainen jälkkäri johon menee vain 3-4 raaka-ainetta. …ja ihan kamala lopputulos. Jälkkäri oikeastaan hyytyi vasta seuraavaan iltaan mennessä. Nämä ensimmäiset joita maisteltiin olivat vielä kiisseliä. Maku muistutti jotenkin etäisesti light ananaslimua. Kokeilin makeuttaa tämän Canderelin stevia-makeuttajalla, jolla oikeastaan on hyvin vähän stevian kanssa tekemistä. Paketin kyljessä lukee, että voidaan käyttää samassa suhteessa kuin sokeria. No ei voida! huh… ensi kerralla kokeilen oikealla stevialla enkä Canderelin maltodextrineillä.

Tämä alla oleva ohje on siis oma versioni alkuperäisestä.

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl sitruunan mehua
  • vaniljatanko
  • steviaa

Mittaa kerma pieneen kattilaan. Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet kattilaan ja heitä vielä vaniljatankokin perään. Keitä n. 3 min koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita sitruunan mehu joukkoon. Lisää pikkuripaus steviaa ja maista. Lisää tarvittaessa makeutusta, mutta ole varovainen stevian kanssa, ettei sitä mene liikaa.

Kaada valmis seos 4 pieneen lasiin. Peitä tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2,5 h.

Koristele halutessasi sitruunankuorella / sitruunamelissan lehdillä.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Vähän lähempää © Hanna StoltLohipihvit ja mango-avocadosalaatti © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje