Festfixaren eli rapsakka broccoli-vuohenjuustopiiras

Festfixaren © Hanna Stolt

Festfixaren

Tässä yksi synttärimenun postauksista unohtunut superherkku. Tämä on super myös siitä syystä, että piiras on älyttömän helppo tehdä, näyttää hienolta ja maistuu tietty hyvältä. Simppelit ainekset ja valmistus – juhlakokin pelastus. Ohjeen löysin Elle Mat & Vin -lehdestä (Mars-April Nr 2 2012).

4:lle

  • 200g broccolia
  • 6 arkkia filotaikinaa
  • 50 g sulatettua voita
  • 3 kananmunaa (vatkattua)
  • 1,5 dl kermaa
  • 150 g vuohenjuustoa

Keitä broccoli suolalla maustetussa vedessä pehmeäksi, mutta niin että siihen jää vielä jotain pureskeltavaa. Huuhtele se kylmän veden alla ja kuivaa keittiöpyyhkeen päällä.

Voitele filotaikina-arkit voilla, asettele ne vuokaan limittäin (kannattaa käyttää irtopohjavuokaa) ø 22 cm:n vuokaan. Asettele kuivanut broccoli vuokaan ja kaada vatkattu muna ja kerma päälle. Ripottele vuohenjuusto päälle.

Paista 200°:ssa kunnes muna-kermaseos on hyytynyt ja piiras on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Tähän menee n. 30-40 min. Voit peittää piiraan foliolla jos se alkaa ruskistumaan liikaa ennen kuin munakermaseos on hyytynyt.

Maistui hyvältä vielä illallakin © Hanna Stolt

Maistui hyvältä vielä illallakin

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Helppo vuohenjuustokana © Hanna StoltVähän lähempää © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje