Raparperi-mansikkapiirakka

Raparperi-mansikkapiirakka © Hanna Stolt

Raparperi-mansikkapiirakka

Piiras ja vaniljakastike © Hanna Stolt

Piiras ja vaniljakastike

 

Kesä maistuu raparperille ja mansikalle. Nämä kaksi makua sopivat minusta suorastaan täydellisesti yhteen. Niinpä väänsin tässä hiljattain pienen piirakan kesämakujen kunniaksi ja vieraidemme kestitsemiseksi.

4-6:lle

  • 100 g voita
  • 2 dl (luomu) vehnäjauhoja tai spelttijauhoja
  • 3/4 dl spelttihiutaleita
  • 2,5 rkl intiaanisokeria tai raakasokeria
  • 1-2 rkl maizena- tai perunajauhoja
  • n. 1,5 dl raparperia paloiteltuna
  • n. 1,5 dl mansikkaa

Sekoita kulhossa käsin voi, vehnäjauhot, spelttihiutaleet sekä sokeri kunnes taikina on tasaista. Painele taikina irtopohjavuokaan ja säästä pieni osa taikinasta niin, että voit murustaa sen piiraan päälle. Ripottele taikinapohjan päälle ohuelti maizena- tai perunajauhoja. Tämä siis sen vuoksi, että kun käyttää marjoja, niistä irtoaa paistettaessa nestettä jonka maizena-jauhot imevät itseensä ja piiraan pohjasta ei tule velliä. Ripottele raparperi ja mansikat vuokaan tasaisesti. Murusta loput taikinasta piiraan päälle ja paista 200°C:ssa n. 15-20 minuuttia. Käyttämäni vuoka on n. 18 cm halkaisijaltaan joten hieman tavallista pienempi.

Piirakan kanssa voi tarjota vaniljajäätelöä, vaniljakastiketta tai kermavaahtoa.

 

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Unelmien moussekakku © Hanna StoltHelppo vuohenjuustokana © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje