Unelmien moussekakku

Yllä oleva kuva ei valitettavasti ole kovin näyttävä.. Kakkua tarjoiltiin ristiäisissä ja tausta tulee kirkon tiloista. Mitä tässä voi muuta sanoa kuin että vahakangasliinat ja rumat tiiliseinät on aivan mahtavia kuvaustaustoja ;) No, joka tapauksessa. Tällainen kakku tuli tehtyä Elle mat & vin -lehden (April – Maj nr 3 2012) ohjeen mukaan. Tämä on kyllä moussekakkujen aatelia vaikkei tuo ylläoleva kuva sitä kunnolla esille tuokaan. Helppotekoinen ja mielettömän hyvän makuinen! Alin kerros on suussa sulavaa suklaakakkua (jätin sen vähän tahmeaksi keskeltä vasten ohjeen neuvoja. Keskellä raikas vadelmamousse ja päälle valkosuklaamousse. Koristelu marjoilla ja syötävillä kukilla jos vaan löytyy. Minä en tähän hätään löytänyt kukkia.

Ohjeesta tulee tosi reilusti mousseja ja pohjaa tulee mystisesti kaksi kappaletta mutta missään ei kerrota mitä toiselle pohjalle tulee. Ylijäävistä mousseista ja pohjasta voi tehdä muita jälkkäreitä ja herkutella muuten. Kuten kuvasta näkyy, en vielä vadelmamoussen kohdalla tajunnut miten paljon näitä tulee joten kerrokset eivät ole ihan saman kokoisia. Sinänsä onni onnettomuudessa, oma suosikkini oli tuo valkosuklaakerros :) Kerrosten paksuutta voi siis luonnollisesti säädellä oman maun mukaan.

Kakun koristelun kanssa tuli vähän kiire ja kiille ei ehtinyt kunnolla asettua. Seurauksena oli, että punaista mehua valui marjoista hieman pitkin kakun pintaa. Parhaan koristelun olisi saanut ohjeen mukaisilla tuoreilla punaviinimarjoilla ja kukkasilla + tomusokerilla. Ehkä ensi kerralla..

Unelmien moussekakku © Hanna Stolt

10-12 palaa

aika: 2h + 2 x 4h jääkaapissa

2 kakkupohjaa (ø 20 cm ohjeen mukaan, mutta suosittelen vähän isompaa oman ja muiden kokemuksen perusteella)

 • 3 kananmunaa
 • 2,5 dl sokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 50 g voita + voiteluun
 • 1 dl kermaviiliä (käytin crème fraîchea)
 • 3,5 dl vehnäjauhoa (käytin gluteenitonta jauhoseosta, Pirkka)
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 4 rkl kaakaota (Van Houten)
 • 100 g tummaa suklaata (Fazer)
 • 2 rkl kylmää kahvia (unohdin, mutta oli aikomus käyttää espressoa)

vadelmamousse

 • 6 liivatelehteä
 • 300 g pakastevadelmaa
 • 2 rkl likööriä (mielellään vadelmalikööriä, myös laimentamaton vadelmamehu on ok)
 • 4 munankeltuaista
 • 3 dl tomusokeria
 • 6 dl vispikermaa (hyla)

valkosuklaamousse

 • 300 g valkosuklaata
 • 6 dl vispikermaa (hyla)
 • 4 munankeltuaista

koristelu

 • 1 l punaviinimarjoja
 • 1 nippu syötäviä kukkia (esim. neilikoita)
 • tomusokeria

Kakkupohjan valmistus:

Lämmitä uuni 175°:een. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita se kermaviiliin / crème fraîcheen. Sekoita munavaahtoon.

Sekoita kuivat ainekset erillisessä kulhossa ja sekoita muuhun taikinaan. Sulata tumma suklaa vesihauteessa ja sekoita se kylmän kahvin kera muuhun taikinaan.

Voitele irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 15-20 min. Varmista kypsyys tikulla, kakkupohjan ei pitäisi olla tahmea. Anna pohjan jäähtyä ja jaa se sitten kahdeksi pohjaksi. Laita toinen pohjista takaisin vuokaan.

Vadelmamoussen valmistus:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 min. Sekoita vadelmat likööriin tai mehuun ja paseeraa ne sihdin läpi. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kreemiksi. Vispaa kerma (5 dl) kiinteäksi vaahdoksi.

Ota liivatelehdet vedestä, purista niistä ylimääräinen vesi ja sulata ne kattilassa matalalla lämmöllä 1 dl:aan kermaa. Kääntele liivatekerma varovasti muun kermavaahdon joukkoon. Sekoita kermavaahto sitten muna-tomusokerikreemiin ja lisää joukkoon paseerattu vadelma nuolijan avulla.

Levitä mousse kakun päälle ja kolauta vuokaa kovaan alustaan pari kertaa jotta mahdolliset ilmakuplat rikkoutuvat. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4h:ksi.

Valkosuklaamoussen valmistus:

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita suklaata kunnes se on aivan sileää, anna jäähtyä hetki. Vatkaa kerma ja lisää se suklaan joukkoon.

Vatkaa keltuaiset ja kääntele ne taikinan sekaan.

Levitä mousse jähmettyneen vadelmamoussen päälle ja laita kakku jääkaappiin vähintään 4h:ksi.

Tarjoilu:

Ota kakku jääkaapista hetkeä ennen tarjoilua ja koristele kukilla ja viinimarjoilla.  Ripottele hieman tomusokeria marjojen päälle.

 

VINKKI

Ohje ei kerro mitä toiselle pohjalle pitäisi tehdä. Voit leikata siitä vaikka piparkakkumuotilla sopivia paloja ja pursottaa päälle ylijäävää täytettä tai tehdä cupcake päällystä esim. vanilla cupcakes – ohjeen mukaan ja saat pieniä suklaa cupcakeja tai vastaavia.

Voit vaihtoehtoisesti laittaa ylijäävää täytettä pieniin jälkiruokalmaljoihin, näin saat ihanat valmiit jälkiruokamousset ohimennen :)

Facebook Comments
Related Posts
Showing 10 comments
 • Sandra

  Hei ja kiitos kun jaoit tämän reseptin! Oli to-del-la herkullista! Onkohan mahdollista, että resepti olisi tarkoitettu isompaan vuokaan? Itselläni pohja ei kypsyny läpi, vaikka pidin “yliaikaa” ja jäi keskeltä raa’aksi. Sain kuitenkin kypsästä pohjaosasta leikattua sopivan kakkupohjaksi. 20cm vuoka näytti niin pieneltä, että varoittelusi vuoksi päätin tehdä mousset puolikkaana ja sitä oli juuri sopivasti! Tuplamäärä tuntuu todella hullulta! Reseptistä muuten unohtui, missä vaiheessa paseerattu vadelma sekoitetaan mousseen. Ei sillä varmaan paljon eroa ole, itse sekoitin viimeisenä, kun huomasin pöydällä ylimääräisen kupin ja mousse oli jo menossa vuokaan. :)

  • Hanna

   Ohoo! Pitääkin tarkistaa että lisään tuon vadelmien lisäysvaiheen ohjeeseen :) Kiitos kun kommentoit. Mietin itse kanssa tuota ohjeen antamaa vuokakokoa.. Ensi kerralla teen kyllä itse tuon isompaan vuokaan. Kiva kun kuitenkin pidit kakusta, minustakin se oli ihan mielettömän hyvää!

  • Hanna

   Löysin ongelmakohdan ja lisäsin vadelmien lisäyksen :)

 • piitu

  Saako näistä ainemääristä tehtyä kaksi kakkua?

  • Hanna

   Pohjia tulee kaksi normaalikokoista joista toinen jää yli. Uusimmassa Elle Mat & Vin -lehdessä tästä mainittiinkin. Se on siis jostain syystä tarkoituksella tuplapohjan ohje.

   Täytettyä tuli minulle ainakin niin paljon, että tuosta olisi varmaan kyllä voinutkin tehdä kaksi pienempää kakkua. Silloinkin jäisi ylimääräistä pohjaa, mutta sen voi vaikka pakastaa seuraavaa kertaa varten. Vaihtoehtoisesti kakkuun voi lisätä suklaakerroksen vaikka moussekerrosten väliin :)

 • piitu

  Tein kaksi kakkua, toisen vähän matalampana :) hyvin riitti! Ihan mielettömän herkullista oli!

  • Hanna

   Loistavaa! Kiitos kun kävit kertomassa kokeilusta :)

 • Krisu

  Hei,
  Kiitos loistavasta ohjeesta! Itse tein taikinan hieman yksinkertaistettuna 26 cm vuokaan. Täytteisiin laitoin vain 5dl + 5 dl kermaa (koska mies kävi kaupassa eikä suostunut uskomaan tilauksen määrää). Tuo 5dl + 5dl täytti juuri kokonaan tuon 26 cm vuoan, vähän meni ylikin. Yhtä komean korkeaa kakusta ei tietysti tullut kuin kuvassa, mutta korkeampia laitoja minulla ei olisi ollutkaan.

  Vinkki: leikkasin 2. pohjanpuolikkaasta 1cm reunoista pois ja laitoin sen alemman moussekerroksen päälle. Siihen levitin päälle veilä paseerauksesta ylijääneen “marjajätteen” ennen ylempää moussekerrosta. Tuli tosi kiva kirpakka lisä muuten kohtuullisen makeaan kakkuun, joka ei kuitenkaan näkynyt reunoilta ulos.

  Mutta kiitos siis loistavasta reseptistä! Oli ensimmäinen moussekakkukokeiluni ja oli taivaallista! Toimii myös tummalla suklaalla, jolloin hieman vähemmän makea.

  • Hanna

   Kiitos mahtavista vinkeistä Krisu! :)
   Ihana myös kuulla että tykkäsit kakusta. Tämä on ihan ykkösohje!

 • Jaana

  Kiitos ohjeesta! Tein kakun synttäreille ja kovasti sai kehuja. Tein tästä 2 kakkua 24 cm vuokaan ja hyvin riitti. Valkosuklaamousse jäi minulla hieman löysäksi, 6 tuntia jääkaapissa ei riittänyt, mutta ei se menoa haitannut. Nyt voi jatkaa seuraavilla resepteillä… itsenäisyyspäivän juhlat… Pitäis löytyä jotain perussuomalaista. Pullaa :)) ja lusikkaleipiä ?

Vastaa

Kaalipaistos © Hanna StoltRaparperi-mansikkapiirakka © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje