Pappilan hätävara

Pappilan hätävara © Hanna Stolt

Pappilan hätävara

Siitä mascarponevaahtojälkkäristä jäi mascarponevaahtoa yli vielä toisiinkin jälkkäreihin (satsi on siis neljälle). Päätin sitten tehdä pappilan hätävaraa, kun Kalle siitä alkoi unelmoimaan edellisena iltana. Mascarponevaahto säilyi hyvin kun puristin kertakäyttöisen pursotinpussin tiiviisti kiinni ja pistin muovipussiin. Siitä oli myös helppo jatkaa seuraavana päivänä. Maku tai koostumus eivät olleet kärsineet laisinkaan jääkaapissa vietetystä yöstä.

Tarvitset siis mascarponevaahtoa, mustikoita (tai muita marjoja / hedelmiä) ja keksejä. Käytin tässä kekseinä Pepperidge Farmin Tahoe-keksejä jotka ovat oikeita amerikkalaisunelmia valkosuklaan ja macadamiapähkinöiden kera.

Annokset kootaan murustamalla keksiä (en murusta ihan hienoksi, tämä on minusta parasta kun saa vähän pureskeltavaa keksistä) kerrokseksi, sitten pursottamalla mascarponevaahtoa, mustikoita ja taas keksikerros jne. Pappilan hätävaraa voi tehdä näin valmiiksi annoksiksi tai vaikka isompaan kulhoon mistä voi jokainen mielensä mukaisen annoksen nostella. Kätevää ja superhelppoa!

Tässä vielä se mascarponevaahdon ohje ettei tarvitse lähteä etsiskelemään:

  • 1 prk mascarponea
  • 2 dl kermaa
  • n. 4 rkl mustikoita
  • n. 2 rkl tomusokeria
  • pikkuripaus vanilliinisokeria
  • ripaus vaniljasokeria

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mascarpone. Makeuta tomusokerilla, vanilliinisokerilla sekä vaniljasokerilla maun mukaan. Maistele siis välillä ettei tule liian makeaa.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Parsaa, bearnaisekastiketta ja koljaa © Hanna StoltNopea savulohisalaatti © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje