Pesto

Pesto © Hanna Stolt

Pesto

Tein pitkästä aikaa itse pestoa ja ihmettelin taas miksi ikinä viitsin ostaa kaupasta valmista. Vaikka miten ostaisi luomua niin teollinen pesto on teollista pestoa. Suurimmat erot ovat tietty maussa ja värissä. Omaan pestoon voi upottaa juuri niin paljon basilikaa (ja vaikka salviaa ja persiljaa) kuin haluaa ja käyttää juuri niitä pähkinöitä tai siemeniä kuin haluaa. Väristä tulee ihanan kirkaan vihreä, ei mikään myrkynvihreä niin kuin teollisissa. Tällä ohjeella tein pestoa tällä kertaa:

  • 3/4 dl pinjansiemeniä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • n. 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 isoa ruukkua basilikaa
  • n. 70 g parmesaania raastettuna
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Kuori vlkosipulit ja laita ne mikseriin, lisää joukkoon huuhdotut basilikanlehdet sekä pinjansiemenet. Miksaa tasaiseksi massaksi. Lisää sitten sekaan parmesaaniraaste ja sekoita taas kunnolla sekaisin. Lisää hiljalleen joukkoon oliiviöljyä kunnes koostumus on sopivan paksua. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

LCHF snack © Hanna StoltMascarponevaahto mustikoilla © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje