Kevätkasvistarteletit

Kevätkasvistarteletit © Hanna Stolt

Kevätkasvistarteletit

Tarteletit päältä päin © Hanna Stolt

Tarteletit päältä päin

Uusimman Glorian Ruoka ja viini -lehden (03/2012) löytyi ihanan kuuloinen ohje kevätkasvistartetetit. Näitä oli ihan pakko kokeilla omien synttäreiden kunniaksi. (Tai oikeasti vaan koska kuulosti niin hyvältä ja näytti mahtavalta!) Nämä olivat ihan hyviä, mutta ensi kerralla varaan riittävästi aikaa koristeluun (se on kuitenkin se kivoin osuus koko touhusta ja nyt tuli kiire) ja maustan tuota tuorejuustotäytettä vähän enemmän niin että näihin saa vähän särmää.

Tartelettipohjat

 • 100 g kylmää voita
 • 2,5 dl vehnäjauhoja
 • 1 rkl kylmää vettä

Täyte

 • 100 g pieniä parsoja tai 6 isoa parsaa
 • 1 porkkana
 • 2 dl sokeriherneitä
 • 4 retiisiä

Marinadi

 • 0,5 dl oliiviöljyä
 • 0,5 tl suolaa
 • 1/4 tl mustapippuria myllystä
 • 0,5 (luomu) sitruunan kuori ja mehu

Juustokreemi

 • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
 • 1 dl tuoreita yrttejä (ruohosipulia ja lehtipersiljaa)
 • 0,5 tl suolaa
 • 1/4 tl mustapippuria myllystä
 • 3 rkl kermaa

Tee tartelettipohjat: Kuumenna uuni 200°:een. Nypi voi ja jauhot  ryynimäiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 8 osaan. Painele taikinapalat tartelettivuokien pohjille ja reunoille. Pistele pohjiin reikiä haarukalla.

Paista tartelettipohjia uunissa n. 15 min Jäähdytä ne huoneenlämpöisiksi vuoissaan, sillä kuumina ne murenevat helposti. Irrota jäähtyneet pohjat varovasti vuoista ja sulje ne rasiaan odottamaan täyttämistä.

Tee täyte: leikkaa parsojen tyvestä pari senttiä kovaa osaa pois. Isot parsat kannattaa myös kuoria. Keitä pieniä parsoja suolalla maustetussa vedessä n. 1 min ja isoja n. 3 min. Valuta ja siirrä jääkylmään veteen jäähtymään. Nopea jäähdytys pitää parsat rapeina.

Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä porkkanoita suolalla maustetussa vedessä 3-4 min. puolita sokeriherneet ja lisää ne veteen keittämisen loppuvaiheessa. Valuta kasvikset ja jäähdytä kylmässä vedessä. Valuta.

Pese ja viipaloi retiisit ohuiksi; laita ne kulhoon odottamaan. Kun kaikki kasvikset on huolellisesti valutettu, lisää ne kulhoon retiisien joukkoon.

Tee kasvistäytteen marinadi. Yhdistä mausteet, öljy, sitruunankuori ja sitruunamehu. Kaada marinadi kasvisten päälle, sekoita hyvin ja peitä tuorekelmulla.  Anna marinoitua vähintään 2 h, mielellään seuraavaan päivään.

Tee juustokreemi: Hienonna yrtit. Yhdistä juusto, yrtit ja mausteet. Ohenna kermalla. Jos teet kreemin edellisenä päivänä, säilytä se kylmässä.

Juuri ennen tarjoamista lusikoi juustokreemi tartelettipohjille. Nosta marinoituja kasviksia juuston päälle. Halutessasi koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoa heti.

Tartelettipohjat kestävät hyvin pakastamista, joten voit tehdä ne jo hyvissä ajoin etukäteen.

Yksinäinen tarteletti

Yksinäinen tarteletti

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Lohi-juustotorttu © Hanna StoltRaparperi-valkosuklaamoussekakku © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje