Jäädytetty sitruuna-valkosuklaamoussekakku

Stockmannin Premiere-lehdestä löytyi ihana kakkuohje. Tämä jäädytetty sitruuna-valkosuklaamoussekakku on hyvin makea, mutta myös todella herkullinen. Äiti oli leiponut tätä meille kun tulimme kyläilemään. Kaiken muun herkun ohessa tämä oli ihan superhyvää! Kakun koostumus on suussa sulavan samettinen.. Se ei ole kuten jäädykkeet yleensä. Ja marengin palaset tuovat jotenkin kuohkeutta tälle ihanalle kakulle. Olen rakastunut.

Jäädytetty sitruuna-valkosuklaamoussekakku © Hanna Stolt

Jäädytetty sitruuna-valkosuklaamoussekakku

Jäädytetty sitruuna-valkosuklaamoussekakku

  • 200 g valkosuklaata
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl Nomu vaniljatahnaa
  • 3 rkl Lemon Curdia
  • 1 rkl raastettua limetinkuorta
  • 200 g luonnonvalkoisia marenkeja

Varaa ø 20 cm irtopohjavuoka. Kiristä leivinpaperi pohjalle reunojen väliin. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. (Itse sulatan valkosuklaan aina vesihauteessa, sillä se palaa todella helposti mikrossa). Erota munien keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset yksi kerrallaan lämpimään suklaamassaan. Lisää lemon curd ja raastettu limetinkuori.Vaahdota kuivassa puhtaassa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota eri kulhossa kerma ja vaniljatahna. Lisää kermavaahto huoneenlämpöiseen suklaamassaan hitaasti sekoittaen ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen. Murskaa 2/3 marengista karkeasti ja sekoita jäädykemassaan. Kaada vuokaan ja paina loput marengeista kakun pinnalle. Nosta pakastimeen 3 tunniksi. Koristele tarjoiluvaiheessa vadelmilla.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Raitajäädyke © Hanna StoltValmis annos © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje