Raitajäädyke

Raitajäädyke © Hanna Stolt

Raitajäädyke

Yhteishyvä Ruokalehti 3/02 kätki sivuilleen myös tämän reseptin. Pakko sanoa, että persikka ja suklaa samalla lautasella ei vaan ole minun juttu. En pidä pashastakaan, vaikka se miten on pääsiäisen the jälkiruoka. Tämä oli ihan hyvää ja varmasti löytyy monta ihmistä joiden mielestä tämä on ihan älyttömän hyvää joten ohje jakoon vaan :)

6-8 annosta

Suklaakerros

 • 2 dl kuohukermaa
 • 2 dl kermaviiliä
 • 0,5 dl kaakaojauhetta
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1 dl tomusokeria
 • 100 g taloussuklaata rouhittuna

Hedelmäkerros

 • 2 dl kuohukermaa
 • 1 dl tomusokeria
 • 135 g mangososetta (lastenruokapurkki)
 • 135 g omena-aprikoosisosetta (lastenruokapurkki)
 • 2 tl sitruunanmehua

Vaahdota kuohukermat kahdessa eri kulhossa ja lisää kulhoihin loput kustakin täytteestä. Huuhtele jäädykevuoka kylmällä vedellä ja täytä se ensin suklaakerroksella, sitten hedelmäkerroksella ja lopuksi vielä suklaakerroksella. Pane vuoka pakastimeen noin vuorokaudeksi. Ota jäädyke pakastimesta 15 min ennen tarjoilua. Tarjoa jäädykkeen seurana esim. lämmintä suklaakastiketta ja mangopaloja.

Koko jäädyke © Hanna Stolt

Koko jäädyke

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Myöhäinen lounas MiyakossaJäädytetty sitruuna-valkosuklaamoussekakku © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje