Kalaa tomaattikastikkeessa ja kevään ekat parsat

Kalaa tomaattikastikkeessa ja kevään ekat parsat © Hanna Stolt

Kalaa tomaattikastikkeessa ja kevään ekat parsat

Vielä ennen kuin lähdettiin taas kotia kohti, äiti ehti loihtia kokoon herkullisen lounaan. Samalla saatiinkin maisteltua kevään ensimmäiset parsat. Hyvä lounas ja tuosta saisi helposti tehtyä matalan GI:n / vähähiilihydraattisen vaihtamalla riisin esim. quinoaan tai vaihtamalla sen salaattiin / kasviksiin.

(Ohje: Italialainen keittokirja, Claudia Roden, Otava)

4:lle hengelle

  • 2 pilkottua valkosipulinkynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 4 kaltattua, paloiteltua tomaattia (poista siemenet)
  • suolaa ja pippuria
  • nippu hienoksi silputtua persiljaa
  • 1 kg valkoista kalaa joko kokonaisena tai kyljyksiksi leikattuna (esim. ahvenia, merikrottia, madetta, kummeliturskaa, ruijanpallasta, rauskua tai turskaa)

Kuumenna valkosipuli öljyssä. Lisää tomaatit, suola ja pippuri. Kypsennä 10 min. Kun kastike on saostunut, lisää 3 dl vettä ja jatka kypsentämistä 5 min. Pane sekaan joko kokonaiset tai paloitellut kalat. Anna kypsyä alhaisella lämmöllä kannen alla, kunnes kala on kypsää – kalakyljykset vaativat n. 4 min, perikrotin pyrstöt n. 15 min. Kun liha alkaa lohkeilla, kala on kypsää.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Espanjalaiset silakkasardiinit ja korileipä © Hanna StoltMyöhäinen lounas Miyakossa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje