Persikkamaljat

Persikkamalja © Hanna Stolt

Persikkamalja

Tämä jälkkäriohje löytyi vanhasta Yhteishyvä Ruokalehdestä (3/02). Alla olevassa ohjeessa on pari meidän omaa muunnosta, mutta vieläkään ohje ei ollut ihan täys kymppi. Maku oli jotenkin… tasapaksu. Pohja oli hyvä (siinä saa käyttää tosi vahvasti suklaan makuisia keksejä!), juustotäyte oli hyvä, mutta koska nämä olivat molemmat aika “tasaisen” makuisia, olisi minusta hedelmäpäällisen pitänyt olla raikkaampi. Nyt se oli vain makea ja lopputulos jäi tasapaksuksi. Korvaisin varmaan jatkossa persikkapäällisen esim. reilusti limemehulla maustetulla mangosalsalla. Näin annokseen saisi hieman kirpeyttä ja raikkautta sekä myöskin kivoja makuja.

4-6 annosta

  • 8 kpl suklaakeksejä murskattuna (esim. domino)

Väliin

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 1,5 rkl sitruunanmehua

Päälle

  • 1 mango tai 135 g mangososetta (lastenruokapurkki)
  • 1 prk säilykepersikkaa
  • (sokeria)

Koristeluun

  • Suklaakeksejä / suklaata
  • minttua

Sekoita keskenään tuorejuusto, kermavaahto, sokeri ja sitruunanmehu. Pane lasien pohjalle keksimurskaa, lusikoi päälle tuorejuustovaahtoa. Laita lasit kylmään. Soseuta sauvasekoittimella kuoritun mangon hedelmäliha ja säilykepersikanpuolikkaat kahta lukuun ottamatta. Koristele lasit soseella, viipaloidulla persikalla ja kekseillä / suklaalla sekä mintunlehdillä.  Tarjoa heti.

Persikkamalja © Hanna Stolt

Persikkamalja

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Paistettua karitsan paahtopaistia © Hanna StoltPääsiäiskakkuset © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje