Samettinen bataattikeitto

Samettinen bataattikeitto © Hanna Stolt

Samettinen bataattikeitto

Tämä ohje löytyi vanhasta Yhteishyvä Ruokamaailma -lehdestä (1/08). Ihan ok keitto, joskin myös aika yllätyksetön. Jostain pitäisi löytää joku pikku twist tähänkin ruokaan.

1-2 annosta

  • 300-400 g bataattia
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 pieni tlk (165 ml) kookosmaitoa
  • pala punaista chiliä TAI 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • 1-2 tl limetti- tai sitruunamehua
  • ripaus suolaa / herpamarea

Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna chili ja poista samalla siemenet. Kuumenna kasvisliemi ja kookosmaito kattilassa. Lisää bataatti, sipuli, valkosipuli ja chili. Keitä n. 15 min eli kunnes bataatti on kypsää. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää hiukan sitruunamehua sekä tarvittaessa ripaus suolaa.

edit: 7.4.2012

Sain vinkin Ossilta tuon maun parantamiseksi: “Kokeile lisätä hieman kuivattua inkivääriä ja vaihda kookosmaito voimakkaaseen koskenlaskijan niin johan piristyy.” Pakko laittaa tuo vinkki tänne muistiin, että muistuu mieleen seuraavan kerran kun ohjetta silmäilen. Ja tietty teille muillekin vinkki jakoon :)

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Kalaa ja kaalia © Hanna StoltLampaanpotka à la Maritta © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje