Paistettua karitsan paahtopaistia ja sienirisottoa

Paistettua karitsan paahtopaistia © Hanna Stolt

Paistettua karitsan paahtopaistia

Äiti teki torstaina hyvää lammasta Voita ja sokeria -ohjelman ohjeella. Risotosta tuli todella maukasta ja samoin karitsan paahtopaisti oli hyvän makuista, joskin aika jäntevää. Maku siis oli ihan nappiin, mutta liha itsessään hieman sitkeää syötävää.

Paistettua karitsan paahtopaistia ja sienirisottoa

 •  4 kpl karitsan paahtopaistia
 • 1 rkl voita
 • 4 timjamin oksaa
 • 2 valkosipulinkynttä
 • suolaa, pippuria

Putsaa paahtopaisteista pinnalla olevat kalvot pois. Mausta paistit kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Lämmitä pannu kuumaksi. Laita voi, timjami ja valkosipuli pannulle. Lisää paistit ja paista niihin nopeasti pinta. Nosta paistit uunipannulle ja loppukypsennä 140 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 52 astetta. Nosta paistit pois uunista ja anna hetki vetäytyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Sienirisotto

 • ½ dl oliiviöljyä
 • 2 kpl salottisipulia hienonnettuna
 • 2 kynttä valkosipulia
 • 4 dl risottoriisiä
 • 4 dl valkoviiniä
 • 1 l kanalientä
 • 3 rkl mascarponea
 • 100 g parmesaania raastettuna
 • suolaa, pippuria
 • 300 g paistettuja sieniä

Kuori ja hienonna salotit ja valkisipulit. Lämmitä oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää risottoriisi ja kuullota muutama minuutti. Varo kuitenkin, ettei riisi pääse ruskistumaan, koska silloin se ei kypsy pehmeäksi. Lisää valkoviini ja anna sen haihtua lähes kokonaan pois. Lisää kauhallinen kanalientä ja anna sen hiljalleen haihtua pois koko ajan sekoittaen. Toista tätä, kunnes riisi on lähes kypsää. Lisää mascarpone ja parmesan ja sekoita tasaiseksi. Jos risotto tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä hiukan kanaliemellä tai kermalla. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile välittömästi.

Ohje: Olli Takanen

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Lampaanpotka à la Maritta © Hanna StoltPersikkamalja © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje