Pasta al ragù

Pasta al ragù © Hanna Stolt

Pasta al ragù

Kalle teki perjantaina hyvät pastasoosit. Perinteisen suomalaisittain tuo voisi olla nimeltään ihan vaan jauhelihakastike, mutta esim. kirjassa Aglio & Olio valistetaan. Pasta Bolognesekin on saman kirjan mukaan aivan virheellinen ja turistinen ilmaisu. Tämä ohje on siis Pasta al ragù Kallen ohjeen mukaan.

 • 400 g jauhelihaa (luomu)
 • 2 isoa porkkanaa
 • 2 pientä sipulia
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 2 prk tomaattimurskaa (luomu)
 • oliiviöljyä
 • rypsiöljyä
 • 2 kuivattua chiliä
 • 1 kasvisliemikuutio
 • provencale-mausteseosta
 • kuivattua salviaa
 • tuoretta timjamia
 • soijaa (luomu)
 • mustapippuria
 • cayennepippuria
 • savupaprikamaustetta
 • kuivattua paprikaa
 • tuoretta persiljaa
 • parmesania

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Viipaloi porkkana. Kuullota sipulia ja porkkanaa öljyseoksessa parin minuutin ajan. Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta kuivatulla chilillä, salvialla, timjamilla, soijalla, cayennepippurilla, savupaprikalla ja kuivatulla paprikalla. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio. Jatka kastiketta n. 2 dl vedellä. Anna hautua hiljalleen kunnes pasta on valmista tai vaikka 2-3 h. Kastike vain paranee mitä pidempään sen antaa hautua. Mausta lopuksi tuoreella persiljalla, provencalella ja mustapippurilla.

Tarjoile parmesan-raasteen kera.

Jälkkäriksi herkuttelimme Mama’s Yummy mud cakea Spoon Mama kotidelistä. Tätä mud cakea löytyi Aitokaupasta Ullanlinnasta. Todella hyvää ja sisällysluettelo oli vaikuttava (positiivisesti): tumma suklaa, kananmuna, sokeri, voi, gluteeniton jauho. Ilmankos oli hyvää :)

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Hanhenrintaa, suppiskastiketta ja aurajuusto-kukkakaaligratiinia © Hanna StoltLohta, kermassa haudutettua fenkolia ja vihreitä papuja © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje