Mistä on hyvät lounaat tehty? Kanasta, vuohenjuustosta, rosmariinista, parmankinkusta ja kermasta. Niistä on hyvät lounaat tehty.

Hyvä lounas © Hanna Stolt

Hyvä lounas

Tänään piti saada nopeasti lounas kasaan sillä välin kun tyttö nukkui päiväunia. Jääkaapista löytyi ainekset herkkuateriaan joka sopii niin vähähiilihydraattiseen kuin LCHF-ruokavalioonkin. Luonnollisesti tämä on herkkua kaikkiin muihinkin suihin, lisäksi voi keittää esim. amaranttia, pastaa, quinoaa tai riisiä, omasta ruokavaliosta riippuen.

 • 1 prk chèvreä (pehmeää)
 • 4 kananrintafilettä
 • 1 pkt (n. 8 siivua) parmankinkkua
 • 2 dl kermaa
 • tuoretta rosmariinia 4 oksaa
 • cayennepippuria
 • mustapippuria
 • provencale-mausteseosta
 • paprikajauhetta

Leikkaa kananruntafileisiin viillot pitkittäissuunnassa. Laita jokaiseen viiltoon yksi rosmariinin oksa ja n. 1 tl vuohenjuustoa. rouhi päälle hieman mustapippuria. Kääräise file kiinni 1-2 parmankinkun siivulla ja nosta esim. leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Sekoita loput vuohenjuustosta kermaan ja mausta seos cayennepippurilla, mustapippurilla, provencale-mausteseoksella ja paprikajauheella. Kaada kermakastike fileiden ympärille vuokaan.

Paista 200 ° uunissa kypsäksi (n. 20-30 min uunista riippuen).

PS. Söin annoksen simppelin salaatin kera. Olen käyttänyt aiemmin vihannesten pesuun erityisesti vihannesten ja hedelmien pesuun tarkoitettua pesuainetta. Minulla on ollut käytössä Environné-merkkistä sekä Compagnie de Provencen (laimennoksella 2 ml per 2 litraa vettä) vihannesten ja hedelmien pesuainetta. Näistä kahdesta on molemmista jäänyt vihanneksiin ja hedelmiin kuitenkin vähän mäntysuopamainen haju vaikka olen käyttänyt niitä ihan ohjeen mukaisesti. En kuitenkaan haluaisi popsia suuhuni kaikkia kemikaaleja joita hedelmiin ja vihanneksiin jää vielä vesipesun jälkeenkin. Varsinkin paprikassa ja viinirypäleissä on todettu olevan ihan älyttömät määrät myrkkyjä. Ostan pääasiassa luomuna kaikki vihannekset ja hedelmät jos vaan löytyy, mutta pesen kyllä nekin huolellisesti.

Noin viikko sitten sain testattavakseni uutta Swipe Fresh -pesuainetta samaan tarkoitukseen. Sitä käytetään 5 ml (laimennosta) yhtä vesilitraa kohti. Ilokseni sain huomata, että tästä pesuaineesta ei jäänyt mitään sivumakuja. Annoin vihannesten lillua vedessä pari minuuttia ja hankasin niitä hetken saippuavedessä ja huuhtelin hyvin. Uteliaille tiedoksi: kyllä, myyn itsekin Swipe-tuotteita, mutta en anna tuon vaikuttaa omaan makuhermooni. En käyttäisi, enkä varsinkaan suosittelisi tuotetta jos siitä jäisi sivumakuja tai jos en luottaisi siihen.

Swipe Fresh -pesu vihanneksille

Swipe Fresh -pesu vihanneksille

Siinä salaatissa oli:

 • pala kurkkua
 • makeaa frisé salaattia
 • chia-siemeniä
 • pala punaista paprikaa
 • muutama saksanpähkinä
 • balsamicoa
Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Lohipihvit ja mango-avocadosalaatti © Hanna StoltLeipäjuusto-poronpaistisalaatti © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje