Lohipihvit ja mango-avocadosalaatti

Lohipihvit ja mango-avocadosalaatti © Hanna Stolt

Lohipihvit ja mango-avocadosalaatti

Tämä raikas ja herkullinen ohje löytyi uusimmasta Elle mat & vin -lehdestä (mars-april, nr 2 2012). Melko helppotekoinen ja todella hyvä kombo eri makuja. Tätä valmistetaan toistekin! Valitettavasti minulla ei ole toistaiseksi tästä ohjeesta tarjota sen ansaitsemaa hienoa kuvaa – olemme nimittäin viettämässä mökkielämää ja valaistus on mitä on, samoin taustat. Vakuutan ja vannon kuitenkin, että nätti ruoka tämä on ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

 • 400 g lohifilettä
 • 0,5 sipuli
 • 1 kanamunankeltuainen
 • 0,5 dl kermaa
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 chilipalko
 • 0,5 ruukkua tuoretta korianteria
 • suolaa ja pippuria
 • voita

Mango-avocadosalaatti

 • 1 mango
 • 2 avocadoa
 • 0,5 punasipuli
 • 1 punainen chili
 • n. 70 g sekalaisia salaatteja
 • 1 lime (mehu)
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 tl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä
 • suolaa
 • hyppysellinen sokeria

Nypi lohesta ruodot ja kuutioi se. Laita kala monitoimikoneeseen ja lisää sen joukkoon hienonnettu sipuli, keltuainen, kerma, hienonnettu valkosipuli, chili sekä korianteri. Hienonna kaikki ainekset yleiskoneessa tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee massasta 4 isoa tai 8 pientä pihviä ja paista niitä pannulla voissa n. 4 min per puoli. Lisää suolaa molemmin puolin.

Leikkaa vihannekset ja hedelmät salaattia varten ja nostele ne isolle tarjoiluvadille salaatin kanssa.

Sekoita limetin mehu oliiviöljyn kanssa. Kuori ja puolita valkosipulinkynsi ja anna sen lillua limeöljyn seassa  (näin kastike saa hienovaraisen valkosipulin maun). Sekoita kastikkeen joukkoon hienoksi raastettu inkiväri. Voit halutessasi maustaa hieman suolalla ja sokerilla. Kaada kastike salaatin päälle ja tarjoile vastapaistettujen lohipihvien kera.

Valitsimme salaatin kanssa valkoviiniksi Alkon tädin suosituksen perusteella Cono Sur Visión Single Vineyard Rieslingia. Onnistunut valinta ja siten myös suositus. Pidän ylipäätään riesling-valkoviineistä lähes järjestäen. Mielenkiintoinen pikku tieto itse Cono Surista löytyi Alkon sivuilta:

Vuonna 1993 perustettu Cono Sur panostaa luonnonmukaiseen ja ympäristöystävälliseen tuotantoon, vaikkei kaikkia tarhoja ole sertifioitu. Viiniliikkeen omistaa suuri chileläinen viinikonserni Cocha y Toro.

Tämä valkkari oli kuulemma myös valittu vuoden (valko?)viiniksi.

Cono Sur - Visión © Hanna Stolt

Cono Sur - Visión

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Brunssilautanen © Hanna StoltHyvä lounas © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje