Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Lohitartar

Lohitartar © Hanna StoltOlen taas ollut viikon äidin padoilla :) Huh huh, tässä on taas rimaa nostettu niin korkealle, että ujostuttaa omassa keittiössä lähteä taas kokkailemaan mitään. Yksi kuluneen viikon herkuista oli lohitartar. Ohje on alunperin jostakin ruotsinkielisestä lehdestä, mutta valitettavasti leikkeeseen ei ole tallentunut lehden nimeä joten valitettavasti en voi krediittejä antaa nyt oikealle lehdelle tai henkilölle. Päivitän jos alkuperä joskus selviää!4:lle

 • 350 g nahatonta ja ruodotonta tuoretta lohifilettä
 • 100 g nahatonta, ruodotonta kylmäsavustettua lohifilettä
 • 4 munankeltuaista (tee valkuaisista vaikka marenkia!)
 • 1,5 rkl ruotsalaista sinappia
 • 0,5 tl hienoksi jauhettua valkopippuria
 • 0,5 tl suolaa
 • 1 tl HP-kastiketta
 • 1 rkl perunajauhoa (jos tartar paistetaan)
 • n. 1 dl hienonnettua tilliä
 • 2-3 rkl voita paistamiseen

Lisukkeet ja koristelu:

 • 150 g mätiä
 • 8 siivua vaaleaa leipää + voita paistamiseen
 • 2 dl kermaviiliä
 • 1 dl hienonnettua sipulia + 1 dl hienonnettua ruohosipulia
 • tuoretta kurkkua tikuiksi tai siivuiksi leikattuna
 • sitruunanviipaleita + mahdollisesti pieni nippu tilliä
 1. Puhdista molemmat lohet täysin nahattomiksi ja ruodottomiksi.
 2. Leikkaa lohi sitten ensin ohuiksi siivuiksi, sen jälkeen suikaleiksi ja suikaleet lopuksi pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli, jauha valkopippuri hienoksi morttelissa.
 3. Laita kuutioitu lohi kulhoon ja lisää joukkoon keltuaiset, sinappi, hienoksi jauhettu valkopippuri, suola, HP-kastike, perunajauho sekä hienonnettu tilli. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tartartaikinaksi joka on nyt valmis halstrattavaksi.
 4. Esivalmistele koristeet sekä lisukkeet. Hienonna sipuli sekä ruohosipuli ja sekoita ne keskenään. Leikkaa vaaleasta leivästä reunat pois ja leikkaa ne kulmasta kulmaan kolmion mallisiksi siivuiksi. Paista leivänpaloja voissa kunnes ne ovat kullankeltaisia ja rapeita. (Voit myös oikaista tässä kohtaa ja vain paahtaa leivät).
 5. Kuumenna suuri paistinpannu ja odota kunnes voi on pähkinänruskeaa. Tee taikinasta pannulle 8 pientä tai 4 isompaa pihviä. Paista isoja pihvejä n. 2 min ja käännä ne paistinlastalla, paista vielä 1 min ja tartar on valmis. Pieniä pihvejä paistetaan 1 min molemmilta sivuilta.

Tarjoile lisukkeiden kera.

Lampaan potkaa, ohra-punajuurivuokaa ja uunijuureksia

Lampaan potkaa, ohra-punajuurivuokaa ja uunijuureksia

Servietin smokkitaittelu

Servietin smokkitaittelu

0