Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat © Hanna Stolt

Täytetyt paprikat © Hanna Stolt

Bongasin uusimmasta KG-lehdestä (maalis-huhti 2012) hyvän kuuloisen ohjeen (jep, luen siis oikeasti muitakin lehtiä kuin Glorian ruoka ja viini -lehteä). Ihan pilkulleen en alkuperäistä ohjetta kuitenkaan seurannut ja alla onkin oma versioni, joka on enemmän GI-ruokavalion mukainen. Korvasin kuskusin (joka on pelkkää jauhoa mutta pieninä kikkareina) quinoalla joka on mukavan proteiinirikas varsinkin perus viljatuotteisiin verrattuna. Hyvää tuli joka tapauksessa. En tosin tiedä, voiko mikään mikä on päällystetty vuohenjuustolla, maistua jotenkin pahalle?

  • 4 paprikaa
  • 2 dl quinoaa (käytin punaista quinoaa)
  • 1 pss (200-250 g) herne-maissi-paprikaa
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl provencale-mausteseosta
  • Mustapippuria
  • 200 g vuohenmaitojuustoa

Keitä quinoa kypsäksi, mutta älä yhtään sen pitempään. Voit ottaa quinoat vaikka jo vähän ennen täydellistä kypsymisastetta hellalta, sillä ne menevät vielä paprikoiden kanssa uuniin puoleksi tunniksi.

Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja valkoiset osat. Voit jättää kannat paikoilleen.

Sulata kasvikset pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Leikkaa yksi paprikoista pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset joukkoon. Kääntele ja lisää quinoa, suola sekä mausteet. Sekoittele ja kypsyttele seosta muutaman minuutin ajan.

Täytä paprikat seoksella ja laita uunivuokaan. Kypsennä paprikoita 200° uunissa 30 min.

Viipaloi vuohenmaitojuusto ja asettele viipaleet kypsennyksen puolivälissä täytteen päälle.

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments

Vastaa

Kesän makuinen jälkkäri © Hanna StoltPorkkanaiset riisipiiraat © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje