Kermavanukas mansikkakastikkeen ja papaijasalsan kera

Äitini oli taas löytänyt kivan jälkkäriohjeen. Alkuperäinen ohje löytyi kirjasta Herkullinen GI-dieetti – täydelliset ruokaohjeet 6 viikoksi (Klara Desser). Tämä ohje on äitini versio alkuperäisestä. Lopputulos on raikkaan makuinen ja kauniin näköinen jälkiruoka. Vanukas itsessään on ihanan pehmeän kermainen. Mansikkakerros antaa sille kauniisti väriä ja makeutta ja limellä maustettu papaija raikastaa makukokonaisuuden ja tuo vielä ripauksen lisää väriä annokseen! Kokeile koristella annokset vielä esim. mintun tai sitruunamelissan lehdillä ja/tai limetin siivulla. 

Kermavanukas mansikkakastikkeen ja papaijasalsan kera

Kermavanukas mansikkakastikkeen ja papaijasalsan kera

4 annosta

Ainekset

  • 4 dl kermaa
  • 2 liivatelehteä (voit korvata agar agarilla tai vege geelillä)
  • 0,5 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl sokeria
  • 200 g pakastemansikoita
  • Sokeria
  • 1 keskikokoinen papaija
  • 1 limetin mehu
  • mintun tai sitruunamelissan lehtiä koristeeksi

Valmistus

Liota liivatelehtiä viileässä vedessä n. 10 min. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää sokeri. Purista ylimääräinen vesi liivatteista ja lisää ne kerman joukkoon. Sekoita hyvin niin että liivate liukenee ja sekoittuu hyvin kerman sekaan. Kaada kermaseos neljään tarjoiluastiaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3h.

Sulata mansikat puoliksi ja soseuta ne sauvasekoittimella. Voit halutessasi makeuttaa hilloa sokerilla.

Paloittele papaija pieniksi paloiksi. Kaada palat astiaan, purista päälle limetin mehua ja sekoita hyvin.

Ennen tarjoilua lusikoi mansikkahilloa annosten päälle ja pieni keko papaijasalsaa. Annoksiin sopisi myös erinomaisesti pieni mintun tai sitruunamelissan lehti koristeeksi.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

fetatäytePäärynapiiras

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje