Kustavilainen saaristolaislimppu

Olemme juuri palanneet joulunvietosta kotiin vatsat pullollaan kaiken maailman herkkuja. Yksi joulun löydöistä oli vanhasta Hesarista bongattu Kustavilaisen saaristolaislimpun ohje. Äidilläni on ollut tapana leipoa saaristolaisleipää ystäville joulutuomisina ja hän on tullut vuosien mittaan kokeilleeksi vaikka kuinka monta eri ohjetta. Olimme yhtä mieltä siitä, että tämä ohje oli vihdoin täyden kympin ohje – juuri sen makuista kuin saaristolaislimpun pitäisi ollakin. Ohje on alunperin Helsingin Sanomista 4.12.2008.

Ainekset

 • 1 l piimää
 • 75 g hiivaa
 • 3 dl siirappia
 • 1 rkl suolaa
 • 3 dl vehnäleseitä
 • 3 dl ruisjauhoja
 • 3 dl kaljamaltaita
 • 1 l vehnäjauhoja

Valmistus

 1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja siirappi. Lisää seuraavaksi vehnäleseet, ruisjauhot ja kaljamaltaat. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa. Taikina jää melko löysäksi. Anna nousta 1h.
 2. Vuoraa leivinpaperilla 2 isoa tai 3 pientä vuokaa. Täytä vuoat taikinalla puolilleen. Anna leipien nousta 1h, kunnes tilavuus on tuplaantunut.
 3. Paista leipiä 175 °C:ssa 1,5 – 2h.
Facebook Comments
Related Posts
Showing 3 comments
 • Henni

  Hei, olen muutama vuosi sitten saanut saaristolaisleivänohjeen äidiltäsi ja jostain syystä se on hukkunut, nyt onnekseni löysin tämän vuoden “kotivinkin jouluherkut” lehdestä ohjeen saaristolaisleivästä ja se oli juuri noilla kustavilaisen saaristolimpun suhteilla, tuli erinomaista!

  Olin aiemmin katsonut sivuiltasi noita rocky road suklaapaloja, jotta voisivat olla hyviä jouluksi kahvin kanssa pientä makeeta.. niitä kokeilin , hieman erilaisella ohjeella, johon tuli lakritsin paloja, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä.Lisäksi kondensoituamaitoa keitettiin suklaan ja voin kanssa. Mieheni siskon lapset tykästyivät niin että halusivat ohjeen ja uskon että näiden valmistaminen onnistuu myös lapsilta!!

  Kiitos loistavasta blogista, kuvat ovat erinomaisia ja monta hyvää vinkkiä / ohjetta olen täältä poiminut kokeiluun !!! Hyvää alkavaa vuotta!!

pingbacks / trackbacks

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

Mätimalja kahvikupissa © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje