Chai-lattea

Chai-latteaSe on varmaan vähän tämä vuodenaikakin, mutta sain ystävältäni Riikalta ihan mahdottoman päähänpinttymän Chai-lattesta. Riikka sattui mainitsemaan tässä erään kerran tavatessamme, että oli ihastunut Chai-latteen. Tuon kommentin jälkeen minulla iski himo Chai-latteen ja tilailin sitä muutaman kerran kahviloissa kunnes päätin, että tätä samaa herkkua on saatava myös kotona.

Mielestäni paras Chai-latte syntyy chai-siirapista ja täysmaidosta. Päälle tulee ripotella kanelia ja kardemummaa. Ah… Ihana, lämmin, mausteinen pläjäys viileneviin päiviin ja iltoihin!

Chai-siirapin löytäminen Helsingistä ei kuitenkaan ollut ihan niin yksinkertaista kuin oletin. Marssin ensin määrätietoisesti Stockan Herkkuun, mutta sieltäpä löytyi vain jotain perus siirappeja. Pari muuta liikettä myöhemmin aloin jo lannistua, ei auttanut muu kuin alkaa googlettamaan. Lopulta paikansin Korkeavuorenkadulta KahVilla-liikkeen, mistä löytyi mielestäni parhaan makuista Da Vincin Chai-siirappia 750 ml pullossa. Pullolla oli hintaa vähän reilu 20 € joten ei nyt mikään halpa jos ei kohtuutonkaan hinta minusta.

Yhteen Chai-latteen käytän:

  • n. 2 dl maitoa (vaahdotan ja lämmitän espressokoneen maidonvaahdottimen avulla)
  • 3 rkl chai-siirappia
  • ripaus kanelia ja kardemummaa päälle
Olen nyt myös ehtinyt testaamaan Parhialan liikkeestä (Hakaniemen kauppahallista) hankkimani Chai rooibosteen ja se oli myös todella hyvää. Ei tietenkään saman makuista kuin chai-latte, mutta olin ostokseeni todella tyytyväinen ja tiedän että tulen litkimään tätä(kin) teetä pitkin talvea kuppitolkulla :)
Facebook Comments
Related Posts
Comments
  • Tusla

    Mulla on Clipperin Chai-teetä, mustaa sellaista. Tykkään kyllä ja juon sen ilman maitoa. Ihanan mausteista.

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje