Villisikaa ja mustatorvisienirisottoa

Villisikaa ja mustatorvisienirisottoa

Villisikaa ja mustatorvisienirisottoa

Herkuttelimme tänään viikonloppuna hankitulla villisian ulkofileellä. Sen seuraksi piti keksiä jotain joten Kalle valmisti mustatorvisienirisottoa. Aivan loistava kombo! Minä puolestani valmistin villisian, joskaan sen valmistukseen ei joutunut kovasti vaivaa tällä kertaa näkemään. Maustamiseen hain inspiraatiota joiltain riistasaiteilta. Oikein onnistunut ateria vaikka itse kehunkin :)

Villisika 2-3:lle

 • n. 500 g villisian ulkofilettä (Reinin Liha:sta Hakaniemen kauppahallista)
 • paprikajauhetta
 • muskottipähkinää
 • mustapippuria
 • suolaa
 • voita
 • vettä
 • n. 1 rkl soijaa

Nosta villisian ulkofile uunivuokaan. Ripottele päälle mausteet ja muutama nokare voita. Laita uunivuoan pohjalle ohuelti vettä ja soija, tämä auttaa pitämään lihan mehukkaampana. Paista 175°C:ssa n. 40 min.

Mustatorvisienirisotto 2-3:lle

 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • oliivi- ja rypsiöljyä kuullottamiseen
 • n. 2 dl risottoriisiä
 • n. 5 dl vettä
 • n. 2/3 dl kuivattuja mustatorvisieniä liotettuna
 • n. 1 dl emmental juustoraastetta
 • provencale-mausteseosta
 • valkopippuria
 • pasta basilico -mausteseosta (Santa Maria)
 • ripaus suolaa
 • mustapippuria

Leikkaa sipui hienoksi, hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla oliivi-rypsiöljyseoksessa. Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota sitäkin öljyssä kunnes riisinjyvistä tulee läpikuultavia. Lisää vettä joukkoon n. 1 dl kerrallaan ja anna veden imeytyä riisiin hyvin ennen kuin lisäät vettä. Kun risotto alkaa olemaan lähes sopivaa koostumukseltaan, lisää joukkoon mustatorvisienet sekä juusto. Mausta ja maistele. Tarjoa heti.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje