Unelmakääretorttu

Tein eilen pieneksi herkuksi sienipiirakan päälle unelmatorttua. Tätä ei tule usein tehtyä vaikka onkin ihan klassikko. Olen tähän saakka aina käyttänyt suvussa kiertänyttä reseptiä, mutta nyt päätin kokeilla Sirpa Talkan Tee hyvä kakku -kirjan (WSOY) ohjetta. Ohje oli minusta muuten todella hyvä, mutta paistoaika ei ollut riittävä ja siitä seurasi ongelmia. Paistoin pohjaa ohjeen mukaan 5 min ja se jäi kyllä vielä liian tahmeaksi. Tästä seurasi, että taikina tarttui leivinpaperiin turhan ärhäkästi ja repeili.. Oli kuitenkin myöhäistä laittaa sitä takaisin uuniin.

Unelmatorttu | Gurmee.net

Näin ollen unelmatortusta ei tullut mikään visuaalisesti kovin viehättävä, mutta maultaan kyllä oikein hyvä jälkkäri. Tämä on nopea ja vaivaton tehdä joten sopii kuvaan kun on kiire. Olen myös joskus tehnyt pari unelmatorttua valmiiksi pakkaseen juhlia varten – näin pakkasesta löytyy hätävara jos jälkkärin määrä on tullut arvioitua alakanttiin. Itselläni ongelma on kyllä yleensä päin vastainen. Innostun leipomaan niin paljon, että seuraavana päivänä on rääppiäisten paikka ;)

Unelmatorttu | Gurmee.net

Unelmakääretorttu

20 palaa

Ainekset

Kääretorttupohja

 • ¾ dl perunajauhoja
 • 2 rkl kaakaojauhetta
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 3 kananmunaa
 • 1 munanvalkuainen
 • 1½ dl sokeria

Voikreemi

 • 150 g voita
 • 2 dl tomusokeria
 • 2 tl vanilliinisokeria
 • 1 munankeltuainen

Valmistus

Vuoraa 30 x 40 cm uunipannu leivinpaperilla.

Sekoita keskenään kuiva-aineet. Vatkaa munat, valkuainen ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuiva-aineseos ja levitä taikina uunipannuun.

Kypsennä 250°C:ssa uunin keskiosassa n. 5 min. (Meidän uuni vaatii kyllä pidemmän kypsennysajan..)

Ripottele sokeria leivinpaperille. Kumoa kääretorttulevy sen päälle. Poista paistopaperi. Voit peittää torttulevyn jäähtymisen ajaksi uuninpellillä.

Vaahdota rasva ja sekoita joukkoon tomusokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita joukkoon keltuainen. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri levy rullaksi. Nosta kääretorttu jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi.

Facebook Comments
Related Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
 • […] joskus on ihana tehdä juttuja helposti ja nopeasti. Jääkaapissa odotti vielä hätävarana yksi unelmatorttu siltä varalta, että pumpkin pie ei olisi onnistunut. Nyt kääretorttua ei tarvittu joten heitän […]

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje