GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Mustikkarahkapiirakka

Mustikkarahkapiirakka

Viikonloppuna voi herkutella vaikkapa mustikkarahkapiirakalla. Tämä ohje on vanha tuttu aiemmasta postauksestani ja edelleen varsin toimiva setti. Tein ohjeeseen muutaman pienen muutoksen kokeilumielessä. Kokeilu oli oikein onnistunut, tosin mustikkaa oltaisiin voitu oikeasti käyttää tuo pari desiä, nyt marjoja oli vähän vähemmän ja kuvastakin näkee, että vähän haalea tuli piirakasta. Eli tähän satsiin kannattaa kyllä vähintään tuo 2 dl mustikkaa käyttää jotta maistuu kunnolla. Hunaja oli hyvä makeuttaja rahkaseoksessa - näin piirakasta ei tullut turhan makeaa ja marjan maun seasta tuntui vieno hunajainen sävy. Kaurahiutaleet olivat kivan rapeita murutaikinan seassa joten niitä käytetään varmasti toistekin. Erityisen hyvin tämän tyyppinen murutaikina sopisi omenapiirakkaan.

Mustikkarahkapiirakka


Ainekset

Muropohja:

  • 200 g voita

  • 5 rkl sokeria

  • 3 dl spelttijauhoja

  • 1 dl kaurahiutaleita

Rahkatäyte

  • 2 prk maitorahkaa

  • 2-3 rkl hunajaa

  • 2 kananmunaa

  • 1 dl kuohukermaa

  • n. 2 dl mustikoita (tai muita marjoja)

Valmistus

  1. Nypi jauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja voi muruiseksi taikinaksi. voit lisätä joukkoon n. ruokalusikallisen kylmää vettä ihan lopussa jos taikina ei meinaa millään pysyä kasassa. Huomaa ettei taikinan kuulukaan olla vahvaa massaa vaan, kuten nimikin sen kertoo, murumaista.

  2. Painele taikina vuokaan odottamaan paistamista. (uuni 200°C)

  3. Valmista täyte. Kaikki ainekset sekaisin vaan! Jos et halua että mustikat värjää rahkaa, sekoita ne joukkoon jäisinä, jos haluat heleän mustikkaisen piirakan, anna mustikoiden sulaa ensin ja sekoita rahkaan vasta sitten.

  4. Piirakan kokoaminen:Rahka piirakkapohjan päälle ja piirakka uuniin. Paista kunnes kypsää (n. 20 min). Kypsyyttä voi kokeilla laittamalla esim. veitsen täytteeseen. Piiras on valmis jos veitseen ei tartu täytettä. Rahkapiirakka on ehdottomasti parasta kylmänä joten tämä kannattaa leipoa päivää ennen tarjoilua. Lämpimänä maku muistuttaa juustokakkua, mutta pääsee minusta oikeuksiinsa seuraavana päivänä jääkaappireissun jälkeen.

Vasikanposkea, suppis-kesäkurpitsarisottoa ja parsakaalia

Vasikanposkea, suppis-kesäkurpitsarisottoa ja parsakaalia

Vuohenjuustolasagne

Vuohenjuustolasagne