Välipala kreikkalaisesta jogurtista ja jotain superfoodeja

Kreikkalainen jogurtti

Kreikkalainen jogurtti

Kyllä, se on minun etusormi tuossa kuvan vasemmassa yläkulmassa… Kunnon amatöörikuvaaja vauhdissa taas :)

No, ruoka-aiheisiin nyt kuitenkin. Löysin viikonloppuna superhyviä kookoslastuja Ruohonjuuresta ja myöhemmin bongasin samanmerkkisiä (Flores Farm) lastuja myös Stockan Herkusta. Nämä kookoslastut on käsin koverrettu kookospähkinöistä, eikä kookosöljyä ole sitä ennen puristettu pois pähkinästä – maku on siten aivan erilainen kuin esim. niissä peruskaupan kuivissa hiutaleissa. Näissä lastuissa näkyy myös vielä vähän sitä ruskeaa kuorta, mutta koko lastu on syömäkelpoista ja herkullista!

Ihan huippuvälipalan saa mm. seuraavista aineksista:

 • Kreikkalaista jogurttia (Lindahls)
 • mustikoita
 • mehiläisen siitepölyä
 • hampunsiemeniä
 • kookoslastuja (ja hiutaleita)
 • Goji-marjoja (kannattaa valita sellaisia, mitkä eivät ole rutikuivia vaan “mehukkaaksi kuivattuja”. Ainakin Cocovilta löysin juuri täydellisiä)
 • Chia-siemeniä (ihania!)
 • esim. Acai-jauhetta
Acai-marja kasvaa sademetsässä Brasiliassa. Acaita pidetään yhtenä maapallon ravinnetiheimmistä ruuista – niissä on reippaasti proteiinia, kuitua, vitamiineja (B1, B2, B3, C, E), mineraaleja (mm. rautaa, fosforia, kalsiumia, kaliumia), beetakaroteenia ja omega 3, -6 ja -9 rasvahappoja.

Chia-siemenissä on n. 40 % kasviöljyjä, n. 20 % proteiinia, reippaasti kuitia, antioksidantteja, vitamiineja (A, B1, B2, B3) + mineraaleja (esim. kalsium, magnesium, rauta ja sinkki). Siemenet ovat pienen pieniä, niillä on kiva suutuntuma ja maku on kevyt, hyvä.

Hampunsiemenet ovat loistava lisä esim. salaatteihin ja jogurtin päälle. Ne ovat monipuolisia ja ravinnetiheitä – loistava proteiinin lähde, missä kaikki 8 ihmisen keholle välttämätöntä aminohappoa + 12 muuta aminohappoa. Lisää tietoa hampputuotteista.

Goji-marjat ovat viime vuosina tulleet tutuiksi varmaan lähes kaikille. Goji-marjoja pidetään maailman ravinnerikkaimpina marjoina – marja sisältää 21 kivennäis- ja hivenainetta (mm. sinkki, kalsium, kalium, rauta, magnesium, mangaani, kromi, kupari, seleeni, natrium, fosfori) ja siihen päälle vielä 18 aminohappoa. Goji-marja on hyvä proteiinin lähde, marjasta 10-14 % on proteiinia. Lisää tietoa goji-marjoista.

Mehiläisen siitepöly on tosi monipuolista ruokaa. Siinä on paljon B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B3, B6, B9), A-, C-, D- ja E-vitamiineja, koentsyymejä, kasvisteroleja, bioflavonoideja, 31 eri rasvahappoa, DNA:ta, RNA:ta ja jopa 60 eri mineraalia. Lisää tietoa mehiläistuotteista.

Kookospähkinä tunnetaan ravitsevana ja vahvistavana kasvina, ja kookospalmun tuotteita on käytetty tuhansia vuosia kansanlääkinnässä. Perinteisesti sitä on käytetty astmaan, keuhkoputkentulehdukseen, vilustumiseen, tuberkuloosiin, kuumeeseen, paiseisiin, kaljuuteen, haavoihin, palovammoihin, mustelmiin, ummetukseen, punatautiin, korvasärkyyn, hammassärkyyn, ientulehdukseen, heikkouteen, pahoinvointiin, kuukautiskipuihin, aliravitsemukseen, keripukkiin ja turvotukseen. Myös modernissa lääketieteessä on vahvistettu monien edellä mainittujen tautien lievittyminen kookoksella. Kookosöljy sisältää yli 90% raakoja, saturoituja rasvahappoja, jotka ovat harvinaisia ja tärkeitä rakennusaineita kehomme joka solulle. Nämä rasvahapot tukevat immunijärjestelmämme toimintaa, kilpirauhasta, hermostoa, ihon kuntoa ja tarjoavat myös nopeaa energiaa.
Flores Farm kookoslastut

Flores Farm kookoslastut

Lähteet

http://cocovishop.com/

http://www.superfoodit.com/

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
 • Ami

  Ei meidän perheessä noita pilkkuja juurikaan viilailla, mutta… mehiläisen siitepöly? Mä kun olen aina luullut, että ne on kukkia joissa on siitepölyä? :-)

  • Hanna

   Nyt saat Ami kyllä jatkaa pilkunviilausta valmistajan/pakkaajan eli CoCoVin kanssa. Purkin kyljessä todella lukee mehiläisten siitepöly.

   Ei kai sillä pilkulla nyt oikeasti niin väliä ole – jos se on nimessä väärällä paikalla niin onneksi purkin sisällössä sen sijaan on ainekset juuri kohdillaan :)

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje