Lihapiirakka

Jauhelihapiirakka

Jauhelihapiirakka illalla

Annos päivänvalossa

Annos päivänvalossa

 

Tämä on siis jauhelihapiirakka, eikä lihis. Päätin testata Vähähiilihydraattisen piirakkapohjan kirjasta 100 parasta GI-ruokaa (Ola Lauritzson & Ulrika Davidsson, WSOY) ja tehdä kirjan jauhelihapiirakasta oman versioni. Olin aikeissa laittaa tähän omaan versiooni myös parsaa, mutta piirasvuoasta loppui tila :)  Ensi kerralla isompi vuoka!

Maku oli piirakassa tosi kohdallaan ja soijajauhopohjasta tulee varsin maukas piirakkapohja, joka on vielä helppo ja nopea tehdä.

Vähähiilihydraattinen piirakkapohja

 • 200 g voita
 • 4 dl soijajauhoa (löytyi lähikaupan gluteenittomasta hyllystä)

Sekoita voi ja jauhot nopeasti keskenään. Painele taikina sitten vauhdilla vuokaan (koostumus muuttuu voin lämmetessä todella pehmeäksi joten taikina on muokattavinta kun voi on vielä viileää) ja esipaista piirakkapohjaa 15 min 200°C:ssa.

Sitten täyte.

Jauhelihapiirakan täyte

 • 1 sipuli
 • 1 valkosipulinkynsi
 • voita
 • 600 g jauhelihaa
 • 1 pss (200 g) herne-maissi-paprikaa
 • basilikaa
 • oreganoa
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 2 tomaattia
 • 3 kananmunaa
 • 2 dl kermaa
 • 125 g (1 pallo) mozzarellaa
 • ripaus chiliä

Kuumenna uuni 175 °C:een. Paista jauheliha voissa kypsäksi. Hienonna sillä aikaa sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää ne jauhelihan joukkoon ja jatka kypsentämistä kunnes sipuli pehmenee muttei ruskistu. Kaada joukkoon pussillinen herne-maissi-paprikaa ja paista kunnes se on sulanut. Kaada jauhelihaseos nyt piirakkapohjan päälle. Leikkaa tomaatti paloiksi ja painele täytteen joukkoon.

Sekoita kananmuna ja kerma keskenään. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja ripauksella chiliä. Kaada seos varovasti piirakan päälle. Itselläni ei mahtunut ihan tuo koko satsi näillä täytteillä joten voit myös kokeilla 2 kananmunaa + 1,5 dl kermaa. Revi lopuksi päälle mozzarella.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 40 min.

Facebook Comments
Related Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
 • […] Jos kaipaat piiraspohjaa, mutta haluat tehdä sen vähähiilihydraattisena, voit kokeilla soijajauhosta tehtävää piiraspohjaa. Ohjeen löydät esim. aiemmasta postauksestani Lihapiirakka. […]

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje