Omega-3-leipä

Omega-3-leipä

Omega-3-leipä

Päätin pitkästä aikaa tehdä Omega-3-leipää. Aiemmin olen tehnyt hyvin vastaavaa Ulrika Davidssonin ohjeella, mutta tämä on eri keittokirjasta joskin toinen kirjailijoista on sama, eli tämä ohje löytyi kirjasta GI dag för dag (Ulrika Davidsson & Ola Lauritzson, Ica Bokförlag). Tällä ohjeella saa tehtyä limpun hyvää leipää jossa on paljon omega-3-rasvahappoja. Ohjeesta tulee yksi limppu ja siitä voi vaikka pakastaa heti puolet, riippuen vähän leivän menekistä taloudessa. Meillä leipää ei niin hirveästi kulu joten pakastan tätä joskus neljässäkin osassa ja sulatan sitten tarpeen mukaan niin että leipä maistuu aina vastapaistetulta.

Paljon tämän helpompaa ei leivän tekeminen ole. Ainekset vain sekaisin ja uuniin. Ehkä vähän jotain pilkkomisen tynkää siinä välissä. Tämä alla oleva ohje on oma versioni tuosta Ulrikan ja Olan ohjeesta, pienin muokkauksin.

1 limppu Omega-3-leipää

 • 6 dl spelttijauhoja
 • 0,5 dl ruisrouhetta
 • 0,5 dl pellavansiemeniä
 • 0,5 dl auringonkukansiemeniä
 • 0,5 dl kurpitsansiemeniä
 • 0,5 dl mantelijauhoja (täysrasvaista) – voit käyttää myös esim. mantelirouhetta tai hienontaa kokonaisia manteleita
 • 0,5 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
 • 0,5 dl hienonnettua kuivattua taatelia (tarkista pakkauksen sisällöstä ettei taatelit ui glukoosissa)
 • 1,5 tl ruokasoodaa
 • 1,5 tl suolaa
 • 6 dl maustamatonta jogurttia (täysrasvaista)
 • 2 rkl tummaa melassia (tai esim. tummaa siirappia)

Lämmitä uuni 175°C:een. Voitele leipävuoka ja leivitä graham/korppujauholla. Hienonna taatelit ja rouhi saksanpähkinät. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja kaada leipävuokaan. Paista uunin alatasolla n. 1 h.

Nettohiilareita alkuperäisessä ohjeessa oli n. 10 / siivu.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Joogipuuro © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje