Aamupalaksi joogipuuroa

Olen tehnyt tätä puuroa aiemminkin. En sinänsä ole mikään puuroihminen, puuro kun tuppaa kulkemaan läpi elimistön sellaista vauhtia että vartin päästä on uudestaan nälkä. Tämä quinoa-tattaripuuro jonka olen itse ristinyt joogipuuroksi on ollut ainoa mikä tuntuu pitävän nälkää vähän paremmin ja maistuu kivalle. Koska puuro ei ole mikään erityisen nopea keittää, teen sitä yleensä vähän reilumman satsin kerralla ja lämmittelen sitten annoksittain. Maku ei siitä kärsi.

1 annos

  • ¼ dl tattaria (kokonaisia)
  • ¼ dl quinoaa
  • 1 rkl pellavansiemeniä
  • 3 dl vettä
  • hyppysellinen suolaa
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl kardemummaa

Sekoita tattari, quinoa, pellavansiemenet, vesi ja suola kattilassa. Keitä keskilämmöllä kiehuvaksi ja aseta levy sitten matalalle lämmölle (1-2).

Anna porista 20-25 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää hieman vettä välillä tarvittaessa. Puuro on valmista kun quinoa ja tattari ovat pehmeää ja kunnolla keitettyä.

Mausta kanelilla ja kardemummalla. Nautiskele esim. mustikan ja maidon kera. Itselläni aamun settiin kuului hampunsiemeniä, mustikkaa ja macadamia-pähkinöitä :) Ja viereen kuppi tummapaahtoista kahvia ja tilkka kermaa. Nam!

Joogipuuro © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje