Mantelileipä

Mantelileipä

Mantelileipä

Eilen illalla kokeilin uudelleen mantelileivän tekemistä ja tällä kertaa se menikin ihan nappiin. Ensimmäiselläkin kerralla nämä maistuivat tosi hyvältä, mutta sämpylöistä tuli ihan lättäniä. Nyt ne jäivät kuohkeiksi ja näyttivät ihan kunnon sämpylöiltä. :) Molemmilla kerroilla leivät ovat olleet tosi mehukkaita, toisin kuin monet tavalliset leivät tai sämpylät.

Mantelileipä

  • 2 Kananmunaa
  • 2 rkl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl Fiberhuskia (psylliumsiemenen kuorista valmistettu tuote, löytyy gluteenittomalta hyllyltä kaupasta)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1.5 dl mantelijauhetta
  • 3 rkl vehnäleseitä (käytin kauraleseitä kun ei ollut kotona vehnäsellaisia)
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 150 g juustoraastetta (Allerums Grevé)

Vatkaa munat, lisää jogurtti, yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää muna-jogurttiseokseen, lisää lopuksi juusto sekaan. Pyörittele 4-6 pyöreää “kökkärettä” pellille (minulla näitä tuli nyt 8) ja anna kohota noin 15 min. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista 15-20 min kunnes pinta on ruskettunut.

Jos haluaa tehdä nämä tiukkana LCHF-leipänä, voi jättää leseet pois. Ohje on sellaisenaan erinomainen GI-ohje.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje