Kotitekoinen majoneesi #2

Minuuttimajoneesi

Minuuttimajoneesi

Tässä tulee sitten majoneesikokeilu numero 2. Edellinenkin ohje oli ihan hyvä, mutta halusin testata muitakin, jotta löytyisi se oma ykkössuosikki. Tämä ohje löytyi 56kilo-blogista. Luulen, että tulen käyttämään tätä ohjetta enemmän kuin sitä edellistä ihan vaan siksi, että kokonaisen kananmunan hyödyntäminen tuntuu vähemmän haaskaukselta, tosin olihan ohjeessa myös vaihtoehto käyttää pelkät keltuaiset. Lopputulos oli hyvä, ensi kerralla teen vielä tavalliseen rypsiöljyyn niin ettei öljystä itsestään tulisi niin paljon sivumakua. Nyt jouduin käyttämään puolet oliiviöljyä ja puolet kylmäpuristettua rypsiöljyä kun kaapista oli tavallinen rypsiöljy loppu!

HUOM: kaikkien aineksien pitäisi olla huoneenlämpöisiä!

  • 1 kananmuna kokonaisena tai 2-3 keltuaista
  • 1-1,5 tl dijonsinappia (käytin kukkurallisen teelusikallisen)
  • 1 mm suolaa
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • ripaus valkopippuria
  • 2 dl neutraalin makuista ruokaöljyä (esim. rypsiöljy. kylmäpuristettu rypsiöljy on jo taas huomattavasti voimakkaamman makuista joten tavallinen parasta)

Jos haluat majoneesiin tiiviimmän koostumuksen, lisää vielä 0,5 dl ruokaöljyä

Kaada kaikki ainekset korkeaan, kapeaan kulhoon. Laita sauvasekoitin ihan pohjalle ja surrauta päälle. Ala hiljalleen sekoittaa seosta seuvasekoitinta varovasti nostellen. Huomaat nopeasti, että seos alkaa sakenemaan.

Kotitekoinen majoneesi säilyy noin viikon jääkaapissa.

PS. Käyttämällä kokonaisen kananmunan keltuaisten sijaan, tulee majoneesista vaaleampaa.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje