Kanaa vuohenjuustolla, parmankinkkukääreessä

Kanaa vuohenjuustolla ja parmankinkkukääreessä

Kanaa vuohenjuustolla ja parmankinkkukääreessä

Tuo kuva ei nyt tee tälle mielettömän herkulliselle ruualle oikeutta, mutta parempaakaan ei ole.. Nämä kananyytit ylittivät kaikki omat odotukseni ja maistuivat niiiin hyvältä. Kokonaisuus on pehmeänmakuinen ja parmankinkusta tulee kivan rapea kanan päällä paistettuna. Mielettömän hyvää vaikka itse kehunkin!

Kolmelle:

 • 3 kananrintafilettä
 • 0,5 prk vuohenjuustoa (sellaisessa pyramidin mallisessa rasiassa)
 • kuivattua rosmariinia
 • paprikajauhetta
 • mustapippuria
 • suolaa
 • aavistus kuivattua minttua
 • 1 pkt parmankinkkua
 • 1 iso parsakaali
 • 1 prk (200 g) crème fraîche (28%)
 • voita vuoan voiteluun

Leikkaa kananrintafileisiin pitkittäinen syvä viilto. Lusikoi reippaasti vuohenjuustoa viiltoon. Rouhi fileiden pintaan ihan vähän suolaa (voit myös jättää tämän pois, vuohenjuusto ja parmankinkku ovat melko suolaisia itsessään). Ripottele sitten paprikajauhetta ja kuivattua timjamia. Lopuksi ihan pikkiriikkisen kuivattua minttua päälle vielä. Kääri fileet parmankinkun siivujen sisään tiiviiksi paketiksi ja nosta voideltuun uunivuokaan.

Pese parsakaali ja leikkaa se nupuiksi. Nostele nuput kanan ympärille uunivuokaan. Lusikoi lopuksi crème fraîche parsakaalin päälle ja paista koko settiä 200°C:ssa kunnes kana on kypsää. Laitoin itse vuoan kylmään uuniin jonka laitoin lämpenemään 200°C:een ja annoin olla n. 45 min.. Jos uuni on valmiiksi lämmitetty, valmistuu ruokakin nopeammin ;)

Crème fraîche ei notkistunut kuumassa ihan niin kuin odotin. Jos ei halua, että se jää noin “paakuiksi” parsakaalin päälle, voi sitä notkistaa hieman kermalla jolloin siitä tulee enemmän kastikemaista.

Tämä ruoka sopii erinomaisesti LCHF- ja GI-ruokavalioille.

Fileet valmiina käärittäväksi parmankinkkuun

Fileet valmiina käärittäväksi parmankinkkuun meidän hemaisevalla leikkuulaudalla..

Vielä crème fraîche ja sitten uuniin

Vielä crème fraîche ja sitten uuniin

Valmista!

Valmista!

Sama ruoka toimiston valaistuksessa

Sama ruoka toimiston valaistuksessa

Facebook Comments
Related Posts
Showing 4 comments
 • Tusla

  Uuniruuat on kyllä kätsiä, kun samalla syssyllä saa pääkkärin ja lisut valmiiksi.

  Saltimbocca eli parmaan lättäisty ja salvialla maustettu vasikka tai miksei kana tai possukin on mun ikisuosikkia. Parmankinkku ja pekoni tekee melkein ruuasta kuin ruuasta superherkkua!

pingbacks / trackbacks
 • […] Ohjeen löydät Gurmee.netistä. Share this:TwitterFacebookTykkää tästä:TykkääOle ensimmäinen, joka tykkää tästä . Kategoria(t):LCHF, Reseptit Avainsanat: alakarppi, GI, kana, karppaus, LCHF, parmankinkku, reseptit, vähähiilihydraattinen, VHH, vuohenjuusto Kommentit (0) Paluuviitteet (0) Jätä kommentti Paluuviite […]

 • […] 1 kananrintafile vuohenjuustolla ja parmankinkkukääreellä, ohje Gurmee.netissä […]

 • […] 1 kananrintafile vuohenjuustolla ja parmankinkkukääreellä, ohje Gurmee.netissä […]

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje