Tulistuneen kokin sinappipossu

Tulistuneen kokin sinappipossu

Tulistuneen kokin sinappipossu ennen kastiketta ja uunia

Tänään on ollut sellainen päivä että… Niin maanantai kun vaan olla voi. Keskimäärin kaikki mikä on ottanut päähän, on ottanut päähän niin, että näkyy ja kuuluu. Ehkä näistä fiiliksistä nousi sitten tämän kertaisen ohjeen tulisuus myös. Tästä possuruoasta tuli tulista, mutta hyvää. Edes joku asia meni tänään niin kuin piti, tai ainakin suunilleen. Ehkä ensi kerralla voisi vähän säästeliäämmin käyttää tuota chiliä ;)

Ruokavalioista nopeasti: Tämä on loistava GI-ruoka, tiukka LCHF-ruokailija vaihtaisi todennäköisesti pavut esim. broccoliin tai muihin vihanneksiin. Kerman ja smetanan kun korvaisi kookoskermalla ja vaihtaisi pavut muihin vihanneksiin, saisi tästä myös hyvän paleo-ruoan.

Ohje on tosi simppeli:

 • 400 g possua
 • 1 prk smetanaa
 • n. 1 dl kermaa
 • 6 tl dijonsinappia
 • chilihiutaleita
 • mustapippuria
 • suolaa
 • fruits al fresco -mausteseosta (ostettu joskus Stockalta, sisältää aurinkokuivattua tomaattia, mustapippuria, paahdettua valkosipulia, oliivia, paprikaa, punasipulia, basilikaa ja vehnäorasta)
 • tuoreita vihreitä papuja
 • 1 sipuli
 • voita vuoan voiteluun
 • (raejuustoa tarjoiluun)

 

Ostin siis kaksi 200g:n possunfilettä, eli kahdesta fileestä lähdetään. Lado fileet lautaselle vierekkäin. Lusikoi 1 tl dijonsinappia / file ja levitä se fileiden pintaan. Rouhi päälle mustapippuria ja suolaa. Mausta chilihiutaleilla ja fruits al frescolla tai esim. paprikajauheella ja basilikalla. Nosta fileet maustettu puoli alas päin voideltuun vuokaan. Toista sama toimenpide myös toiselle puolelle. Lado vuokaan fileiden ympärille vihreitä papuja tai esim. broccolia ja sipulia suikaleina.

Sekoita kulhossa smetana ja kerma sekä 2 tl dijonsinappia. Kaada seos fileiden ja kasvisten päälle vuokaan. Lorauta perään tilkka kermaa jos näyttää siltä että kastiketta tarvitaan lisää. Ota huomioon kuitenkin, että kastike notkistuu paistaessa joten sitä tulee kyllä ihan kiitettävästi. Paista uunin keskitasolla 200°C:ssa n. 30 min.

Me söimme fileemme raejuuston kera, mikä sopi ruoan kanssa hyvin ja lievensi hieman chilin aiheuttamaa poltetta pitkin suuta ja ruokatorvea ;)

Annos ennen uunia ja kastikkeen kera

Annos ennen uunia ja kastikkeen kera

Puolikas file ja vihannekset

Puolikas file ja vihannekset

Lopullinen annos :)

Lopullinen annos :)

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje