Varhaiskaalipaistos

Varhaiskaalipaistos

Varhaiskaalipaistos

Tänään syntyi herkullinen varhaiskaalipaistos tai kaalipata vähän hetken mielijohteesta. Ruoka voi näyttää hieman epämääräiseltä, mutta maku oli loistava. Tämä on ehdottomasti LCHF-ruokaa, mutta sopii myös GI-ruokavaliolle. Paleota tästä saa jättämällä crème fraîchen ja smetanan (voi kokeilla korvata esim. kookoskermalla) sekä soijan pois. Luonnollisesti suurta herkkua myös muille, jotka eivät mitään tiettyä ruokavaliota noudata. Valmistukseen meni arviolta 20 min joten nopea ruoka tämä on myös.

3-4 hengelle:

 • puolikas varhaiskaali
 • 400 g jauhelihaa (käytin Eat & Joysta ostettua lisäaineetonta luomupossun jauhelihaa)
 • 1 sipuli
 • reilusti voita paistamiseen
 • 200 g crème fraîchea
 • 1 prk smetanaa
 • reilu 1 rkl soijaa
 • suolaa
 • mustapippuria
 • valkopippuria
Pese ja leikkaa kaali palasiksi. Leikkaa ja hienonna sipuli. (Tähän muuten sopisi varmasti myös valkosipuli). Ruskista jauheliha pannulla, lisää joukkoon kaali ja sipuli. Paista kunnes kaali on sopivan pehmeää. Lisää joukkoon crème fraîche ja smetana. Mausta soijalla, musta- ja valkopippurilla sekä suolalla tarpeen ja oman maun mukaan. Sekoita hyvin. Kuumenna vielä pari minuuttia. Kaalipaistos on valmista syötäväksi!
Tällaisen kaalipaistoksen voisi hyvin tarjoilla esim. puolukoiden tai puolukkasurvoksen kera.
Facebook Comments
Related Posts
Showing 4 comments
pingbacks / trackbacks
 • […] Löydät ohjeen Gurmee.netistä. Share this:TwitterFacebookTykkää tästä:TykkääOle ensimmäinen, joka tykkää tästä . Kategoria(t):LCHF, Reseptit Avainsanat: alakarppi, GI, kaali, karppaus, LCHF, Matala GI, reseptit, vähähiilihydraattinen, VHH Kommentit (0) Paluuviitteet (0) Jätä kommentti Paluuviite […]

 • […] kaalipataa ja porkkanaraastetta Päivällinen: kaalipataa ja porkkanaraastetta. Nam! Tuo porkkanaraaste on sellainen, että se on ok LCHF-ruokana, mutta jos […]

 • […] Illan mittaan n. 3 isoa lasia vettä kaalipataa ja porkkanaraastetta Päivällinen: kaalipataa ja porkkanaraastetta. Nam! Tuo porkkanaraaste on sellainen, että se on ok LCHF-ruokana, mutta jos […]

 • […] ja vaatimattoman näköinen ruoka olla niin herkullista?! Tein pienen valkosipulilisäyksen vol 1 -reseptiin ja hyvin toimi. Tässä siis päivitetty versio: Urtekram Tamari-soija © […]

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje