Timbaali, Porvoo

Ravintola Timbaali, Porvoo

Ravintola Timbaali, Porvoo

Meidän kesälomareissu starttasi Porvoosta. Yritimme ensimmäisenä iltana tosiaan kesäravintola Johansiin, mutta heikolla menestyksellä. Onni oli mukana onnettomuudessa, löysimme nimittäin tiemme Timbaaliin ja söimme koko reissun parhaan aterian heti ensimmäisenä iltana.

Jättietana

Jättietana

Timbaalin pöydillä komeili jättikokoisia etanoita ja ihmettelin koristevalintaa kunnes luin ruokalistasta, että ravintola on Suomen ainoa etanoihin erikoistunut ravintola. Sehän selitti :)

Ruokalista oli kattava ja valitsimmekin tehtävää helpottaaksemme valmiit menut, minä ykkösen, Kalle Etana menun. Etana menu aloitettiin herkullisen näköisellä “Etanoita ja tatteja smetanassa”. Loistava alkuruoka myös GI- ja erityisesti LCHF-näkökulmasta.

Etanoita ja tatteja smetanassa

Etanoita ja tatteja smetanassa

Ykkösmenu alkoi puolestaan perinteisemmällä “Etanat valkosipulivoissa”. Todella herkullista! Onneksi pöytään kannettiin myös reippaasti vaaleaa leipää niin että saatiin kaavittua kaikki herkut etanapannuilta.

Etanat valkosipulivoissa

Etanat valkosipulivoissa

Ykkösmenuun kuului alkuruoan ja pääruoan väliin viherherukka sorbetti. Kalle lisäsi tämän myös omaan menuunsa, ettei annoskateus pääsisi iskemään. Hyvä niin, sillä sorbetti oli ihanan raikas pläjäys voimakkaan makuisen alkuruoan jälkeen ja raikasti suun sopivasti pääruokaa varten. Hyvä (alkoholiton) vaihtoehto tällainen muuten sen meidän pian perinteisen joulun ginisorbetin sijaan.

Viherherukka sorbetti

Viherherukka sorbetti

Etana menun pääruoka oli Etanoita ja haudutettua porsaanposkea. Hyvää hyvää!

Etanoita ja haudutettua porsaanposkea

Etanoita ja haudutettua porsaanposkea

Ykkösmenun pääruoka oli Paistettua härän sisäseläkettä, peruna-häränrinta pannukakkua japaahdettua paprika aiolia. Parasta koko annoksessa oli yllättäen tuo peruna-häränrinta pannukakku. Häränrinta oli ihanaa, rapeaksi paahdettua “silppua” ja superhyvää perunapannarin kanssa. Vieläkin vesi nousee kielelle..

Paistettua härän sisäseläkettä, peruna-häränrinta pannukakkua japaahdettua paprika aiolia

Paistettua härän sisäseläkettä, peruna-häränrinta pannukakkua japaahdettua paprika aiolia

Etana menun jälkkäri oli kokoelma herkullisia Porvoon Pienen Suklaatehtaan tryffeleitä. Ei tarvitse erikseen kertoa, että nämä olivat ihania.

Tryffeleitä Porvoon Pienestä Suklaatehtaasta

Tryffeleitä Porvoon Pienestä Suklaatehtaasta

Ykkösmenu viimeisteltiin hyvällä Crème brûléellä ja mansikoilla.

Crème brûlée ja mansikoita

Crème brûlée ja mansikoita

Poistuimme ravintolasta levein hymyin ja vannotin Kallea, että tänne palataan vielä uudestaankin. Henkilökunta oli alusta loppuun ystävällistä ja tarjoilutahti juuri sopivaa. Kaikki meni ihan nappiin siis. Timbaali päätyi siis reissumme top 3:een hujauksella ja matkan lopulla ensimmäinen sija vahvistui.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje